Šta čini pravog zavodnika?

10:21, 03.01.2016.
Thumbnail

Šta je to što muškarca čini neodoljivim? Da li je to njegov savršen fizički izgled, izvajano tijelo, "dubok" džep, moć, status, energija…?

Psiholozi tvrde da je moć muškaraca u harizmi, odnosno u sposobnosti da ženu kroz razgovor zainteresuju za sebe. Žene ne mare mnogo za fizički izgled, odnosno primjete ga samo prilikom prvog susreta. Mnogo im je interesantnije ono što je "unutra".

Dok su muškarci uglavnom vizuelni tipovi i rijetko će se zainteresovati za ženinu ličnost ukoliko im se ona fizički ne dopada, žene će lakše dati šansu muškarcu koji im se na izgled ne dopada, ali ima "ono nešto" u sebi što ih privlači. Upravo je to tajna muške neodoljivosti, tvrde stručnjaci, odnosno energija kojom muškarac zrači i daje do znanja da je jak i pun samopouzdanja.

Ništa više ne zadivljuje ženu nego sposoban muškarac, kojeg nijedna okolnost ne može iznenaditi, tvrde stručnjaci za ljubavne odnose. Moć i umijeće da svaki problem brzo riješi čine ga magnetom za suprotan pol. Većina žena voli da se pored muškarca osjeća sigurno i ako im on to pruži, dobiće njihovu naklonost i ljubav.

Takođe, muževnije muškarce, sa viškom hormona testosterona, žene doživljavaju kao neodoljive, pokazalo je jedno istraživanje.

Muško samopouzdanje možda je i najvažnije u "formuli" neodoljivosti. Ništa nije privlačnije od muškarca koji ima vjere u sebe, to je afrodizijak bez konkurencije. Ta vrsta moći djelotvornija je i od materijalne, a činjenici da je on zadovoljan u svojoj koži, malo koja žena može odoljeti.

Žene neodoljivim doživljavaju i duhovite muškarce, koji umiju da ih nasmeju, a britak muški intelekt i obrazovanje muškarca takođe ga čine neodoljivim jer je veoma “na cijeni” da može da se uključi u razgovor o aktuelnim temama i da ima određen nivo opšte kulture.

Psiholozi tvrde da su najveći zavodnici oni muškarci koji ponešto znaju o "ženskim" temama. Kao što svakom muškarcu prija žena koja se razumije u fudbal, ženi će jako imponovati ukoliko sluša ono što mu ona govori. I, naravno, džentlmeni su uvijek u modi! Muškarac koji otvori vrata automobila, pridržava kaput i pruža ruku ženi koja silazi niz stepenice, ima velike šanse da dobije epitet "neodoljiv".

Jedno istraživanje pokazalo je da muškarci koji imaju monotone, jednolične glasove bez velikih oscilacija u tonovima, žene doživljavaju privlačnijim. Jednolični glasovi povezani su sa karakteristikama kao što su snaga i samopouzdanje, tvrde istraživači, pa muškarci sa ovakvom bojom glasa imaju više partnerki i žene ih pamte kao bolje ljubavnike.

Stručnjaci vjeruju da je jednoličan glas kao simbol autoriteta i nezavisnosti vrlo privlačan, a kao primjere za takve vokale naveli su glumce Džordža Klunija i Klinta Istvuda. Obojica imaju monotone glasove, a ženski dio populacije smatra da su jako seksepilni. Dubok glas i umijeće da verbalno izraze osjećanja, učiniće da ih žene dožive kao neodoljive, a u prilog tome ide i istraživanje koje je pokazalo da žene neprivlačnima doživljavaju muškarce koji ne znaju da artikulisano izraze osjećanja, iako su fizički izuzetno atraktivni.