Španovićeva iz prvog skoka u finale SP

07:56, 09.08.2017.
Thumbnail

Imala je Ivana Španović problema sa povredom lista i stopala, ali sada ne želi da spušta noge u pijesak na daljini kraćoj od sedam metara. Pehovi koje je imala tokom Dijamantske lige su iza nje, srpska rekorderka spremna je opet dugo da lebdi u vazduhu i prizemlji se tek na postolju, i to na najvišem stepeniku.

- Sada je najvažnije da je Ivana zdrava. Uspjela je da sanira povrede i da dođe pripremljena za skokove preko sedam metara - poručio je trener Goran Obradović po dolasku u London.

Naša najbolja atletičarka i glavna uzdanica Srbija za medalju na ovom planetarnom šampionatu, kreće u prvu rundu okršaja sa Amerikankama i domaćim nadama Šarom Proktor, Lorejn Judžin.

- Ne opterećujemo se rivalkama, maksimalno smo koncentrisani samo na kvalifikacije. Normu za finale želimo da obezbijedimo u prvoj seriji - istakao je Obradović.

Kao i uvijek, cilj je da se Španovićeva što manje umara tokom zagrijavanja za veliko finale. Daljina od 6,70 koja je neophodna za plasman među 12 najboljih neće predstavljati problem za evropsku šampionku.

Srpkinja je nedavno na mitingu u Londonu skočila 6,88, i to povrijeđena. Poslije zlata na Dvoranskom EP u Beogradu, na kome je uzela zlato sa nevjerovatnih 7,24, Ivana je imala problema sa povredom lista zbog koje je propustila mitinge u Judžinu i Oslu. U Lozani je ostvarila trijumf, ali je u Londonu morala da prekine takmičenje poslije jednog skoka zbog bolova u stopalu.

Srećom, povreda nije bila ozbiljnija i srpska najbolja atletičarka je nastavila da diže formu za najvažnije takmičenje u ovoj godini.

(Novosti)