SDS napustio i Nedeljko Barać: Detalje objasnio u pismu!

14:27, 20.10.2017.
Thumbnail

Dugogodišnji član SDS-a Gradiška Nedeljko Barać napustio je ovu stranku, a svoju odluku obrazložio je ponižavanjima od rukovodstva SDS-a kojima su, kako je istakao, izloženi stariji članovi stranke.

"Nakon 27 godina provedenih u SDS-u, kao prvi predsjednik Odbora SDS-a u Gradišci, i čovjek koji je dao svoj veliki doprinos, kao pojedinac u stvaranju Republike Srpske donio sam konačnu odluku da više nisam član Srpske demokratske stranke", navodi se u pismu Baraća upućenom Sekretarijatu SDS-a, prenosi RTRS. .

pismo

On je istakao da ne želi da bude dio stranke čiji predsjednik prijeti nasiljem u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

"Nadopustivo je da predsjednik SDS-a i predsjednik Kluba poslanika ove stranke izgovara riječi kao što su: 'Ako treba, i tućićemo se u Narodnoj skupštini Srpske', pa sebi postavljam pitanje sa kim on želi da se tuče u Narodnoj skupštini koja je najviši organ vlasti Republike Srpske i temelj interesa srpskog naroda za čije postojanje je data velika cijena najodanijih sinova Republike Srpske", ističe Barać.

pismo1

On je ocijenio da je nedopustivo da se odbija razgovor kod predsjednika Republike u prisustvu predstavnika porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, civilnih žrtava rata i logoraša, povodom oslobađajuće presude Naseru Oriću.

"S kim bi predsjednik SDS-a želio da razgovara o najbitnijim pitanjima u Republici Srpskoj ako ne sa predstavnicima svih partija sa srpskim predznakom", naveo je Barać u pismu.

SDS je juče napustio i dugogodišnji funkcioner i poslanik ove stranke u parlamentu BiH Đorđo Krčmar.

(Srna)