Srpska lista pobijedila u Partešu, u Klokotu neizvjesno

21:13, 19.11.2017.
Thumbnail

U drugom krugu lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji danas je, prema podacima iz izbornih štabova, u Partešu pobijedio kandidat Srpske liste Dragan Petković, dok je u Klokotu situacija još neizvjesna, javio je dopisnik Srne.

Iz Izbornog štaba Božidara Dejanovića, novog kandidata Srpske liste za gradonačelnika Klokota, kažu da je Dejanović pobijedio, dok su iz Izbornog štaba njegovog protivkandidata Strahinje Spasića saopštili, oslanjajući se i na zvanične rezultate CIK-a, da je Spasić osvojio 1.031 glas, a Dejanović 1.019 glasova.

Ostaje da se prebroje takozvani uslovni listići kojih ukupno ima 25 i listići pristigli putem pošte.

Što se tiče albanskih političkih partija Demokratski Savez Kosova Ise Mustafe dobio je gradonačelnike u Istoku, Podujevu, Vučitrnu, Gnjilanu, Dragašu, Demokratska partija Kosova u Prizrenu, Uroševcu i Klini, Alijansa za novo Kosovo u južnoj Kosovskoj Mitrovici i Alijansa za budućnost Kosova u Đakovici, Obiliću i Suvoj Reci.

"Samoopredjeljenje" je dobilo danas gradonačelnika u Prištini i u Kosovskoj Kamenici, što su jedine opštine u kojima je ova radikalna albanska stranka dobila većinsku podršku birača, a i Građanska inicijativa Nisma dobila je gradonačelnika u Mališevu.

Ostaje da pristignu rezultati glasanja iz opštine Kačanik, ali je izvjesno da je najviše gradonačelnička dobio Demokratski savez Kosova, a potom Srpska lista koja bi, ukoliko njen kandidat Božidar Dejanović u Klokotu dobije još potrebnih dvadesetak glasova, osvojila vlast u svih deset opština sa većinskim srpskim stanovništvom.

(Srna)