Srebrenica: Malim i srednjim preduzećima bespovratno 100.000 KM

12:41, 23.03.2018.
Thumbnail

U Srebrenici se 20 privrednih subjekata prijavilo na konkurs koji je opština raspisala za dodjelu 100.000 KM bespovratnih sredstava iz opštinskog budžeta za podršku malim i srednjim preduzećima u ovoj godini.

Načelnik za privredu ove opštine Cvijetin Maksimović naveo je da je riječ o subvencijama za novo zapošljavanje i samozapošljavanje u malim i srednjim preduzećima i znataskim radnjama registrovanim u ovoj godini.

On je najavio da će sa privrednicima koji budu ispunjavali uslove uskoro biti potpisani ugovori o dodjeli sredstava, i opština će im odmah uplatiti prvi dio novca, a ostatak ukoliko ispune sve zadate uslove.

"To je zapošljavanje i prijavljivanje određenog broja radnika, te redovno izmirivanje zakonskih obaveza prema radnicima, fondovima i Poreskoj upravi", naveo je Maksimović.

Opština ovu aktivnost realizuje u saradnji sa UNDP-om, sa kojim opština, kako je najavio Maksimović, planira da uskoro zajednički obezbijedi 150.000 KM za podršku još jednom projektu zapošljavanja u Srebrenici.

(Srna)