Srebrenica: Dodiku zlatna, Ivaniću srebrna plaketa!

13:28, 11.03.2018.
Thumbnail

Predsjedniku Republike Srpske Milorad Dodiku danas je na svečanoj sjednici Skupštine opštine Srebrenica uručeno najveće opštinsko priznanje - Plaketa sa zlatnim grbom opštine, koja mu je dodijeljena za izuzetan doprinos razvoju ove lokalne zajednice povodom 11. marta, Dana opštine.

Odluku o dodjeli navećeg opštinskog priznanja predsjedniku Srpske donijela je skupštinska većina koju čine srpski odbornici.

Bošnjački odbornici protivili su se toj odluci i bojkotovali su današnju sjednicu, ali je veći broj građana bošnjačke nacionalnosti prisustvovao svečanom zasjedanju lokalnog parlamenta.

dodik srebrenica

Plaketa sa srebrnim grbom opštine Srebrenica naknadno će biti uručena srpskom članu Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću, a Plaketa sa bronzanim grbom dodijeljena je Međunarodnom forumu solidarnosti /EMAUS/.

Osim predsjednika Dodika i velikog broja građana Srebrenici, današnjoj svečanoj sjednici prisustvuju ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić, izaslanik predsjednika Srbije Imre Kern, gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić, nekoliko poslanika i veći broj načelnika opština iz Republike Srpske.

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić zahvalio je predsjedniku Dodiku i čestitao dobitnicima opštinskih priznanja poželivši nastavak uspješne saradnje.

Govoreći o rezultatima rada, Grujičić je rekao da se Srebrenica oporavlja najviše zahvaljujući sredstvima od pet miliona evra koje je za ovu opštinu dodijelila Srbija, podršci predsjednika Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i vlada Republike Srpske i Srbije.

Nakon svečane sjednice i kulturno-umjetničkog programa koji su priredili članovi Srpskog kulturno umjetničkog društva "Sveti despot Stefan Lazarević" iz Srebrenice predviđen je obilazak novoizgrađene zgrade obdaništa i otvaranje pogona za proizvodnju građevinskih kontejnera "Ekonomik grup" u novoizgrađenoj hali u Potočarima.

Oba ova objekta, kao i mnoštvo drugih, izgrađena su u proteklih godinu dana sredstvima Srbije.

(Srna)