Srbija pobjedom počela nastup na Evropskom prvenstvu

11:43, 23.09.2017.
Thumbnail

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije uspješno je počela učešće na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu i Gruziji, pošto je sa 3:0 (25:22, 25:16, 25:23) u Gandžiju savladala selekciju Češke.

Poslije nervoznog početka meča i izjednačene borbe sa Čehinjama, izabranice Zorana Terzića u finišu prvog seta prave seriju od 6:0 i rješavaju prvi dio igre u svoju korist – 25:22.

U drugom setu, Srbija je djelovala veoma ubjedljivo i sa lakoćom osvaja taj dio igre rezultatom 25:16.

Treći dio igre donio je najveću neizvesnost. Čehinje su vodile tokom čitavog seta, na drugom tehničkom tajm-autu imale veliku prednost od 16:11.

Ipak, Srbija prvo stiže do izjednačenja od 20:20, a onda u samoj završnici i do pobjede – 25:23.

"Trebalo bi da budemo zadovoljni što smo prvu utakmicu na prvenstvu, koja je uvijek teška, pobijedili i to maksimalnim rezultatom", rekao je selektor reprezentacije Zoran Terzić.

Najefikasnija u pobjedničkom timu bila je Tijana Bošković sa 22 poena, a najbolje je pratila Stefana Veljković sa 13. U redovima Češke najbolja je bila Aneta Havličkova sa 14 poena.

"Nismo imali nekih većih problema što se tiče rezultata, osim malo u trećem setu. Rekao sam im na početku tog seta da probamo da prelomimo meč, a ne da čekamo kraj, međutim, nije bilo tako. Ipak smo u završnici odigrali dosta dobro. Moramo da da budemo pametni i da znamo da to neće stalno uspijevati. Moramo da znamo da dižemo nivo igre iz utakmice u utakmice ako hoćemo da budemo pravi protiv najjačih protivnika", rekao je Terzić.

Srbija će u drugom kolu Grupe D u subotu igrati protiv Holandije od 18.00 (RTS 2), dok u nedjelju igra protiv Belgije.

(RTS)