Srbi uhapšeni zbog ubistva četiri osobe

14:47, 18.11.2017.
Thumbnail

Ministar pravde Kipra Jonas Nikolau izjavio je da su uhapšena dvojica Srba osumnjičena za umiješanost u ubistvo četiri osobe prošle godine u gradu Aja Napi, te da je proces njihove ekstradicije započeo.

Nikolau je naveo da je jedan od osumnjičenih lociran i uhapšen u Rusiji, a drugi u Makedoniji, preneo je kiparski portal "Sajprus mejl".

"Ne mogu da kažem kada će biti isporučeni, to zavisi od pravnih procedura u ovim zemljama", rekao je Nikolau.

On je naveo da će osumnjičeni biti obuhvaćeni istragom za četvorostruko ubistvo i predmet će biti iznijet pred sud.

"Tokom istrage o četvorostrukom ubistvu, ustanovljeno je da su dvojica Srba stigla na Kipar i prije datuma ubistva, sa namjerom da počine zločin", rekao je Nikolau.

Prema njegovim riječima, nakon skupljanja neophodnih dokaza izdati su potrebni evropski i međunarodni nalozi za hapšenje.

U junu 2016. godine ubijeni su biznismen za koga se vjeruje da je povezan sa podzemljem Fanos Kalopsidiotis, policajac Elijas Hadžieftimu, njegova supruga Skevi i jedan od napadača Albanac Jani Vogli.

Četiri osobe umiješane u ubistvo priznale su krivicu, dvoje Kiprana je dobilo doživotne robije, a dvije djevojke su dobile godinu, odnosno pet mjeseci zatvora zbog pomaganja počiniocima ubistva.

(Srna)