Titula je odbranjena

Zvezdina “petarda” na Banjici - pehar ostaje na “Marakani”

  • 29.05.2020. 21:27

Fudbaleri Crvene zvezde osigurali su novu titulu šampiona, pošto su u 27. kolu Superlige, prvom poslije prekida šampionata zbog pandemije koronavirusa savladali Rad na Banjici 5:0 i tako postali nedostižni za najbližeg pratioca Partizan.

Izabranici Dejana Stankovića od starta su bili izuzetno raspoloženi za igru, a posebno Aleksa Vukanović. Brzonogi krilni igrač bio je najbolji pojedinac meča, a bio je najzaslužniji za vođstvo crveno-bijelih. U 24. minutu odlično je prošao po lijevoj strani, sklonio loptu i iznudio prekršaj defanzivca Rada na samoj ivici šesnaesterca. Na kraju se vidjelo na usporenom snimku da je faul ipak bio unutar linije šesnaesterca. Precizan sa bijele tačke bio je Mirko Ivanić.

Jedan od najosporavanijih igrača crveno-bijelih bio je asistent drugog gola u 30. minutu. Poslije slobodnog udarca i kombinacije sa Benom, Ivanić je lijepo poslao loptu u šesnaesterac, a Babić je izbjegao ofsajd zamku i rutinski zatresao mrežu. Na poluvrijeme je Zvezda otišla sa tri gola prednosti, a strijelac je bio Vukanović poslije odličnog duplog pasa sa Benom.

Već tada je bilo jasno sve oko konačnog ishoda, ali su ubjedljivu pobjedu potvrdili Deghenek u 57. minutu, poslije odličnog kornera Bena i Vukanović drugim golom u 82. minutu. 

Na ovaj način Crvena zvezda je došla do 31. titule nacionalnog šampiona i treće u nizu, što joj je treći put pošlo za rukom poslije niza od 1968 - 1970. i od 1990. do 1992.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок