Plej-ofa

Crvena zvezda u Ligi šampiona

  • 27.08.2019. 20:38

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su sa švajcarskim Jang Bojsom rezultatom 1:1 u revanš utakmici plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona i plasirali se u najprestižnije evropsko klupsko takmičenje.

Gol za beogradske crveno-bijele na stadionu "Rajko Mitić" postigao je Aleksa Vukanović, dok je gol za tim iz Berna pripisan Zvezdinom igraču Benu.

Zvezda je dobila priliku da drugu godinu zaredom igra u Ligi šampiona zbog rezultata prve utakmice (2:2), odnosno većeg broja golova postignutih na gostujućem terenu.

U 81. minutu izjednačenje. Nakon prekida lopta je zakačila Bena i završila u mreži Crvene zvezde.

Od 60. minuta Crvena zvezda vodi sa 1:0, a pogodak je psotigao Vukanović. Sjajna akcija Marina i Rodića. Ubacio je bek beogradskog tima, a Vukanović sjajno reagovao i zatresao mrežu.

Počelo je drugo poluvrijeme na stadionu "Rajko Mitić".

Nakon prvih 45 minuta meča rezultat je 0:0. Sa ovom rezultatom više mogu da budu zadovoljni igrači Crvene zvezde, jer i dalje imaju povoljan rezultat za prolazak u grupnu fazu Lige šampiona.

Gosti iz Švajcarske većim dijelom prvog poluvremena imaju inicijativu. Napadaju ka golu Beograđana, ali mreže i dalje miruju. 

Inicijativa švajcarskog tima na startu meča. Gosti imaju više loptu u posjedu. U 15. minutu opasnost pred golom Jang Bojsa. Nakon ubacivanja Marina, moglo je da bude puno opasnije po golmana gostiju, ali je i dalje ostalo bez golova.

Već na samom startu meča, greška igrača Crvene zvezde. Centralni defanzivac Zvezde je promašio loptu na ivici šesnaesterca, ali napadači švajcarskog tima nisu iskoristili poklon.

Počeo je meč na stadionu "Rajko Mitić".

Plasmanom u ovu rundu kvalifikacija oba tima su izborila bar učešće u Ligi Evrope.

Prvi put će u Beogradu biti korištena VAR tehnologija. U prvom meču je sudija svirao penal za Jang Bojs nakon prekršaja Ričmonda Boaćija upravo zahvaljujući ovoj tehnologiji.

Stadion "Rajko Mitić" je ispunjen gotovo do posljednjeg mjesta. 

Beogradski tim će na ovom meču nastupiti u novim dresovima koji su specijalno napravljeni za evropska takmičenja.

Trener Vladan Miliojević napravio je dvije izmjene u timu u odnosu na prvi meč.

Za Zvezdu će nastupiti Borjan, Rodić, Milunović, Degenek, Gobeljić, Kanjas, Jovančić, Vukanović, Marin, Garsija i Boaći.

Sa druge strane Jang Bojs će zaigrati sa tri napadača, a od prvog minuta će nastupiti fon Balmos, Cesiger, Lustenberger, Sorensen, Lotomba, Ebišer, Siero, Janko, Ngamaleu, Nsame i Asale.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.