Poveli sa 2:0

Zvezda "stotkom" ponizila Budućnost

  • 14.04.2019. 21:12

Košarkaši Crvene zvezde na svom parketu ubjedljivo su savladali podogričku Budućnost sa 107:69 i poveli sa 2:0 u finalnoj seriji ABA lige.

Košarkaši Crvene zvezde došli su do nove pobjede u finalnoj seriji ABA lige, nakon trijumfa rezultatom 107:69 u utakmici broj dva. Utakmica je bila jako slična onoj prvoj koju su odigrale ove dve ekipe, jer smo u prvom desetominutnom periodu vidjeli rezultatsku klackalicu i nekoliko praznih posjeda na obje strane.

Već pred kraj prvog dijela na scenu stupa Stratos Perperoglu, koji vezuje pet poena i pravi prvu razliku na parketu, da bi već na startu druge četvrtine uz pomoć Dobrića nastala i prva osjetna razlika.

Nije dugo prošlo dok ta prednost nije postala dvocifrena, a šut Zvezde je bio sve bolji i bolji, dok je odbrana Budućnsoti bila sve slabija i slabija, pa nedugo potom vidjeli i 20 razlike za crveno bijele uz minimalan broj grešaka, što se ne može reći za drugu stranu, koja je imala nešto veći broj promašenih zicera, nego što ekipa u finalu nekog takmičenja smije sebi da dopusti.

13/15 je bio Zvezdin šut za dva poena tokom prvog dvadesetominutnog perioda, dok je Budućnost bila na 15/26. U tom trećem kvartalu, bilo je jasno da Zvezda želi što prije da dođe do osjetne prednosti i mirno privede meč kraju, ali je Budućnost imala šta da kaže. Ipak je taj nalet gostiju bio kratak i poslije 4 minuta ponovo je razlika bila bliža 20 nego jednocifrenoj.

Zvezda je odbranila domaći teren i sada ih čeka teško gostovanje u Podgorici, gdje će imati dvije "meč lopte" za osvajanje titule šampiona ABA lige.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.