Sačuvali maksimalan učinak

Zvezda slavila protiv Monaka

  • 10.10.2018. 21:56

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su i drugu pobjedu u Evrokupu. Beograđani su na gostovanju savladali Monako 66:63 i tako sačuvali maksimalan učinak u sezoni.

Čudan meč su odigrali Monako i Zvezda. Francuski tim je prvo poveo 4:0, dok su se Beograđani mučili i pet minuta nisu dali poen. Zatim su u narednih pet odigrali puno bolje u napadu i preokrenuli na 17:6. Zanimljivo sve poene za Francuze dao je na startu bivši igrač beogradskog tima i centar reprezentacije BiH Elmedin Kikanović. Inače on je bio ubjedljivo najbolji igrač domaćeg tima.

U drugoj četvrtini Monako se vratio u igru. Serijom 8:0 je domaći tim došao do izjednačenja 24:24. Ipak do kraja Zvezda novom serijon 5:0 stiče prednost pred odmor.

Veliki problemi sa semaforom uticali su na igru gostiju koji su potpuno ispali iz ritma na startu trećeg dijela,pa je Monako preokrenuo na 42:31 i imao seriju 18:0. Zvezda je za sedam minuta imala samo dva poena uz šest izgubljenih lopti u trećoj četvrtini.

U posljednjoj četvrtini Stratos Perperoglu je vezao dvije trojke i vratio Zvezdu na samo minus jedan 47:48. Igra sa dva plejmejkera je donijela rezultat međutim Džo Regland je zaradio četvrtu ličnu grešku. Beogradski tim je pet minuta prije kraja došao do izjednačenja 53:53 poenima Filipa Čovića.

U finišu je Zvezda sjajnim skokom obezbjedila čak tri napada pa je Reglend pogodio za 64:61 i prelomio meč.