Liga šampiona

Zvezda skupo prodala kožu u Napulju

  • 28.11.2018. 23:06

Fudbaleri Crvene zvezde ostali su bez šansi da prođu grupu, jer su u petom kolu Lige šampiona poraženi na gostovanju Napoliju – 3:1 (2:0).

"Crveno-beli" nisu uspjeli da ponove partije iz prethodnog dela takmičenja kada su remizirali sa Napolitancima i savladali Liverpul, pa su izgubili šanse da se nađu u osmini finala elitnog takmičenja.

Ekipi Vladana Milojevića ostaje mogućnost da prođu u Ligu Evrope kao trećeplasirani iz grupe, ali će i to biti vraški teško, jer u posljednjem kolu moraju da pobjede Pari Sen Žermen na svom terenu. 

Međutim, Milojević sigurno neće biti nezadovoljan, jer su njegovi momci ponovo "skupo prodali kožu" protiv mnogo moćnijeg rivala, a Marko Marin je potvrdio da igrač takve klase dugo nije viđen u srpskim klubovima. 

Utakmica u Napulju počela je očekivano, velikim pritiskom domaće ekipe koja je već u petom minutu mogla do prednosti, ali je Milan Borjan spasao svoj tim nakon lukavog udarca petom Drisa Mertensa. Međutim, ni čuvar mreže Zvezde nije imao šanse nekoliko minuta kasnije, kada su Italijani stigli do prednosti. 

Poslije dvije loše reakcije Marka Gobeljića Napoli pogađa za vođstvo - desni bek Zvezde im je omogućio korner, a onda mu je pobegao Marek Hamšik kojem nije bilo teško da iz peterca sprovede loptu u mrežu.

Tada je krenuo veliki pritisak Napolitanaca, ali je u 23. minutu Veljko Simić promašio najveću priliku za Zvezdu, nakon divnog poteza Marka Marina. 

Kazna je stigla desetak minuta kasnije preko Mertensa – opet je napad prošao po Gobeljićevoj strani, Srđan Babić nije stigao da pokrije Belgijanca, koji sa prve stative vara Borjana. 

Do kraja poluvremena igrači Vladana Milojevića nisu uspeli da ozbiljnije priprijete, pa su na odmor otišli sa zasluženim zaostatkom. 

Već u prvoj ozbiljnoj akciji u drugom poluvremenu, u 52. minuti, Napoli je stigao do trećeg pogotka i ponovo je strelac bio Dris Mertens. Dobio je jedno dubinsko dodavanje, onda se oslobodio Degeneka, koji je lako ispao, i preciznim udarcem pogodio gornji levi ugao za 3:0!

Samo pet minuta kasnije spektakularan potez Marina koji potvrđuje da je igrač koji je rijedak kvalitet. Povukao je akciju, razmijenio dodavanja sa Krstičićem, onda okrenuo Kulibalija i savršeno proigrao Bena iza odbrane. Igrač sa Komorskih ostrva je šutirao iz prve i lijepo pogodio suprotni ugao, za konačnih 3:1.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.