Evrokup

Zvezda savladala Limož

  • 02.01.2019. 22:49

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su Limož u 1. kolu grupe G Evrokupa u dvorani "Aleksandar Nikolić" rezultatom - 83:71.

Crveno-bijeli su odigrali sjajno veći dio provg poluvremena, ali su gosti iz Francuske u nastavku zaigrali mnogo bolje i u jednom trenutku imali su čak šansu da povedu. Ipak, na krilima raspoloženih Boriše Simanića u trećoj i Filipa Čovića u posljednjoj četvrtini Beograđani su ostvarili prvi trijumf u drugoj fazi Evrokupa.

Ekipa Milana Tomića je u finišu prve četvrtine došla do dvocifrene prednosti, najviše zahvaljujući raspoloženim Džou Reglendu i Biliju Beronu, dok je u 19. minutu na semaforu pisalo maksimalni 40:26.

Limož je odlično počeo drugo poluvrijeme, odbrana gostiju je bila mnogo bolja i da na obje strane terena nije bilo raspoloženog Simanića pitanje je da li bi domaći tim uspio da odbije nalet Francuza. 

Gdje je Simanić stao, Čović je nastavio u posljednjoj četvrtini. Plejmejker crveno-bijelih je pokrenuo svoj tim u trenutku kada su se gosti vratili na samo 2 poena minusa, postigao je 9 poena i asistirao Cirbesu i Kešelju za sigurnih 13 poena prednosti na 3:20 minuta pre kraja - 74:61.

Beron je bio najefikasniji sa 13 poena, uz 5 skokova i 4 asistencije, Čović je upisao 12, uz 6 asistencija, po 11 su zabilježili Simanić i Cirbes, dok je Perperoglu dodao 10.

U poraženoj ekipi Dvajt Hardi je postigao 20 poena, a Vilijam Hauard i Aksel Butije po 11.

U drugom meču Valensija je na svom terenu pobijedila Unikahu sa 85:74, a nejafikasniji su bili Vil Tomas i Met Tomas sa po 18 poena, dok je Bojan Dubljević upisao 10. Kod gostiju Haime Fernandez je upisao 13, Brajan Roberts i Matijas Lesor po 12, a Dragan Milosavljević 2 (0/2 za dva, 0/3 za tri, 2/2 slobodna bacanja), uz 3 skoka za 22 minuta.

Zvezda u sljedećem kolu 8. januara gostuje Unikahi u Malagi, dok Limož dan kasnije na svom terenu igra sa Valensijom.