Zvezda otkrila otkud Džordanu grb crveno-bijelih u sobi

  • 18.05.2020. 08:25

Crveno-bijeli su podsjetili na čuvenu misteriju zastavice Crvene zvezde u svojoj sobi u Vilmingtonu u Sjevernoj Karolini i naveli kako je, ispostaviće se, u najmanju ruku jedan od najboljih košarkaša svih vremena do te zastavice došao.

Prije nego što je postao "Leteće visočanstvo" Majkl Džordan je sa svojim koledžom Sjevernom Karolinom gostovao po Evropi i igrao mečeve protiv evropskih klubova. Zvezda na klupskom sajtu piše da je tim utakmicama smanjivan jaz između dva kontinenta, a u jednoj od situacija se u središtu priče našao i srpski klub.

Zvezda je 1983. igrala u Solunu na turniru protiv Karoline i na istom turniru su bile i ekipe Grčke i italijanskog Berdena. Priča se da je finale između Zvezde i Sjeverne Karoline prijatilo čak pet hiljada ljudi, a da je američki koledž slavio 105:104 poslije produžetka.

Džordan je u tom meču ubacio 32 poena, a na drugoj strani su se istakli Rajko Žižić i Slobodan Nikolić sa 19, odnosno 18 poena. Džordan je tada, po svemu sudeći, ponio iz Grčke lijepe uspomene i spomenuti suvenir.

Pitanje je koliko će mu on biti značajan godinama kasnije pored šest NBA prstenova, šest MVP priznanja u finalima, još pet u regularnom delu sezone i tone drugih i zaista je zanimljivo pitanje da li je ona i dalje u njegovom vlasništvu.

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина