Liga šampiona

Zvezda nije dobila dopis od UEFA o istrazi meča

  • 17.10.2018. 12:42

Fudbalski klub "Crvena zvezda" saopštio je da nije dobio nikakav dopis od Evropske fudbalske unije /UEFA/ povodom istrage i sumnje u nečasne radnje prije meča protiv "Pari Sen Žermena" u Ligi šampiona.

Sa "Marakane" su demantovali navode pojedinih beogradskih medija da je UEFA obavijestila "Zvezdu" da je pokrenut postupak. 

"Ništa nismo dobili od UEFA da je pokrenuta istraga", saopšteno je iz "Crvene zvezde". 

Ono što "Zvezdu" čeka od UEFA je kazna zbog "nedozvoljenog ponašanja navijača" na meču u Parizu i sutra bi trebalo da je sazna, što je UEFA ranije objavila putem sajta, prenijeli su beogradski mediji. 

Prema ranijem pisanju francuskog sportskog portala "Ekip", UEFA je upozorila francuske vlasti da postoji sumnja u pokušaj nečasnih radnji uoči meča fudbalera "Pari Sen Žermena" i "Crvene zvezde" u Parizu u Ligi šampiona. 

"Ekip", ipak, ističe da "nema konkretnih dokaza za to i da su sve mogućnosti otvorene - i da je meč namješten, ali i da je neko maliciozno pokušao da naškodi ugledu "Crvene zvezde". 

Oba kluba su oštro demantovala pisanje ovog francuskog portala. 

"Zvezda" je povodom ovog slučaja ranije izdala saopštenje u kojem navode da su zgroženi pisanjem Francuza, a oglasili su se i iz redova Parižana, koji tvrde da nikakvih dogovora sa Zvezdom nije bilo. 

Fudbaleri "Crvene zvezde" izgubili su 3. oktobra u Parizu od "Pari Sen Žermena" sa 6:1 , u utakmici 2. kola C grupe Lige šampiona.