Evroliga

Zvezda na Božić čeka Fenerbahče: "Tažak meč"

  • 06.01.2021. 15:09

Očekuje nas težak meč, ekipa Fenerbahčea je u poslednjim utakmicama pokazala da se nalazi u jako dobroj formi, puno bolje izgledaju nego što je to bio slučaj prije toga, rekao je trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić uoči duela protiv turskog tima u 18. kolu Evrolige.

"Crveno-bijeli" dočekuju Fenerbahče sutra, na Božić, od 19 sati u dvorani "Aleksandar Nikolić".

"Dolazak Marka Gudurića je evidentno podigao kvalitet igre Fenerbahčea, jasno je da se "slažu" i pokazuju u posljednjim mečevima da mogu da imaju značajnu ulogu u nastavku sezone u Evroligi. Na nama je da, što uvijek kažem, prikažemo naš maksimum", izjavio je Radonjić za klupski sajt.

Zvezda u ovaj meč ulazi sa skorom 6-11, ali nakon pobjede nad Panatianikosom, dok je Fenerbahče zabilježio dva trijumfa u posljednja dva susreta sa Olimpijakosom i francuskim Asvelom i trenutno je na skoru 7-10.

Radonjić u prethodnim utakmicama nije mogao da računa na Džordana Lojda, Lengstona Hola, Marka Jagodića-Kuridžu i Marka Simonovića.

"Neki od njih se vraćaju u trenažni proces, sigurno je da je potrebno vremena da se sve dovede na nivo koji želimo. Hol i Kuridža su počeli da rade, Lojd i Simonović još uvijek nisu i još ne znam kad će se to dogoditi. Radimo po planu", istakao je Radonjić.

Zvezdu poslije Fenerbahčea očekuje "duplo kolo" i vrlo težak zadatak u Španiji, na gostovanjima Real Madridu i Valensiji.