20. kolo Evrolige

Zvezda izgubila od Albe nakon produžetka

  • 17.01.2020. 22:49

Košarkaši Crvene zvezde odigrali su još jedan težak meč u razmaku od samo 48 časova, i ponovo su poraženi ali ovoga puta u meču 20. kola Evrolige od Albe iz Berlina sa 94:85 poslije produžetka.

Crveno-bijeli desetkovani povredama i umorom u ritmu koji nije uobičajen (treća utakmica u 5 dana) dočekali su ekipu koja je pobijedila Olimpijakos u srijedu uveče u Pireju,i koja je po svom stilu igre jedinstvena u ovom takmičenju - veliki broj šuteva, posjeda, kontranapada. Baš tako su se suprostavili Zvezdi - trojkama su je urnisali u drugom poluvremenu i spriječili je da stekne osetniju prednost.

U veoma neizvjesnoj utakmici Alba je bila smirenija i u produžetku je uspjela da stekne prednost koju je održala do kraja. Prava šteta za Zvezdu koja je imala četiri vezane pobjede u Evroligi i dva meča na svom terenu koja je izgubila. Sa te dvije pobjede učvsrtili bi se na 8. mjestu koje vodi u plej-of, a ovako ih očekuje velika borba u narednih 14 mečeva.

U sljedećem kolu Zvezda gostuje Barseloni.

Na dva minuta prije kraja kod rezultata 77:77 Zvezda je promašila tri napada zaredom. Zatim prave faul na 50 sekundi prije kraja na Sikmi koji promašuje oba slobodna bacanja, ali centar Noko hvata i zakucava za 77:79.

U sljedećem napadu fauliran je Punter koji sa bacanja poravnava na 79:79, a zatim Zvezuda igra ključnu odbranu na 24 sekunde pre kraja. Imali su napad za trijumf, ali se nisu snašli, promašio je Lazić tojku, a zatim i Štimac i meč je otišao u produžetak.

U dodatnih pet minuta Zvezda nije dala koš iz tri napada, dok je Alba sa pet vezanih poena prelomila meč na 79:84, a poslije novog promašaja crveno-bijelih na 83:91 u 45. minutu.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.