Spektakli u Beogradu

Zvezda ide na Bajern i Totenhem

  • 29.08.2019. 19:08

Fudbaleri Crvene zvezde igraće u grupi B Lige šampiona sa Bajernom, finalistom Lige šampiona Totenhemom i Olimpijakosom.

Crvena zvezda je tokom istorije već igrala protiv njemačkog šampiona, a svakako je najpoznatiji dvomeč u polufinalu Kupa šampiona kad su Beograđani prošli nakon 2:2 na svom stadionu u finalu.

Totenhem je prošle sezone pokazao svoj kvalitet i sigurno je da će i u novoj sezoni imati visoke ambicije. Olimpijakos je u sjajnoj formi što je pokazao u dvomeču sa Krasnodarom, a navijači dva kluba su u bratski odnosima.

Grupa A: PSŽ, Real Madrid, Briž,

Grupa B: Bajern, Totenhem, Olimpijakos, Crvena zvezda

Grupa C: Mančester siti, Šahtjor, Dinamo, Atalanta.

Grupa D: Juventus, Atletiko, Bajer , Lokomotiv.

Grupa E: Liverpul, Napoli, Salcburg, Genk.

Grupa F: Barselona, Borusija, Inter, Slavija.

Grupa G:  Zenit, Benfika, Lion, Lajpcig.

Grupa H: Čelsi, Ajaks, Valensija, Lil.

Bivši član Ajaksa, a sad Barselone Frenki de Jong izabran je za najboljeg veznog igrača u prošloj sezoni Lige šampiona. Lionel Mesi je bio najbolji napadač Lige šampiona i dobio je opet priznanje.

Nagrada za najboljeg golmana je otišla u ruke Alisona Bekera, golmana Liverpula koji se prošle sezone okitio titulom šampiona Evrope. I priznanje za najboljeg defanzivca je otišlo u engleski tim a pripalo je Virdžilu Van Dajku.

Na početku žrijeba predsjednik Aleksandar Čeferin uručio je nagradu Eriku Kantoni za sjajnu igračku karijeru, te dobrotvorni rad. Ambasador finala je Hamid Altintop.

Liga šampiona počinje 17. septembra.