Superliga Srbije

Zvezda deklasirala Proleter

  • 28.02.2021. 19:50

Fudbaleri Crvene zvezde pobijedili su novosadski Proleter sa 4:0, u posljednjoj utakmici 24. kola Linglong Superlige Srbije. Zvezda se brzo oporavila od ispadanja u šesnaestini finala Lige Evrope od Milana i nastavila da dominira u domaćem šampionatu.

Samo tri dana pošto su nesrećno ostali bez plasmana u osminu finala drugog po jačini evropskog takmičenja, crveno-beli su dočekali Proleter, koji je imao čak sedam bonus igrača u startnoj postavi.

Međutim, od prvog minuta, kada je Milan Pavkov zaprijetio, jasno je bilo da će momci u žutim dresovima imati velikih problema na stadionu "Rajko Mitić".

To je potvrđeno kada je Mirko Ivanić u 10. minutu pogodio prečku, potom je El Fardu Ben iz slobodnog udarca zatresao stativu, a nešto kasnije i Pavkov promašio okvir u situaciji "1 na 1" sa golmanom.

Razlika u kvalitetu je bila očigledna i u 22. minutu domaćin je pronašao put do mreže Župića – poslije greške ispred kaznenog prostora, lopta je stigla do Milana Rodića koji je tražio Pavkova u petercu. Leandro je bio ispred njega i u pokušaju da interveniše, postigao auto-gol.

Deset minuta kasnije na semaforu je pisalo 2:0, sada je lepu akciju Gejlora Kange, Milana Gajića i Bena pogotkom krunisao Veljko Nikolić i tim rezultatom se otišlo na odmor.

Moglo je da bude mnogo drugačije da golman proletera Kristijan Župić nije odlično reagovao u dva navrata, a onda i sudije poništile regularan gol Pavkova, koji je poništen zbog ofsajda.

Pogotku je prethodio divan napad i asistencija Bena, ali je pomoćni sudija podigao zastavicu i signalizirao nedozvoljenu poziciju.

Drugi dio igre počeo je izmjenama, na terenu su se našli Aleksandar Katai i Slavoljub Srnić, a Zvezda u 55. minutu povisila na 3:0.

Po lijevoj strani je prošao Nikolić, vratio na peterac odakle je Leando napucao saigrača Pejića u pokušaju da otkloni opasnost. Lopta je pala na nogu Benu, kojem nije bilo teško da se upiše u listu strelaca.

 Zvezda je do kraja rutinski sačuvala vođstvo, a konačan rezultat je povratničkim golom postavio Katai.

Ovim trijumfom Stankovićeva ekipa došla je do 65 bodova, šest više od drugoplasiranog Partizana, koji ima i utakmicu više.

Proleter je ostao sedmi sa 37 bodova.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.