Povratak u Evroligu

Zvezda deklasirala Budućnost i osvojila ABA ligu

  • 22.04.2019. 21:50

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su ABA ligu nakon što su u petom meču deklasirali podgoričku Budućnost rezultatom 97: 54.

Meč je počeo sa skoro sat vremena kašnjenja zbog incidenta koji je dogodio na zagrijavanju pred utakmicu.

Trijumfom u vatrenoj atmosferi i pred prepunim tribinama dvorane “Aleksandar Nikolić” crveno-bijeli su obezbijedili plasman u Evroligu, što je i bio cilj kluba prije starta sezone.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Kej Si Rivers sa 16 poena, od toga četiri trojke iz šest pokušaja, Boriša Simanić je ostao na 19, koliko je imao i na poluvremenu, a Majkl Odžo je upisao identičan broj poena.

Istakli su se Filip Čović sa 9 poena i 9 asistencija, a sjajne partije, iako se to ne vidi u statistici, pružili su Dejan Davidovac i Mohamed Faje.

Vrijedi istaći i da je Zvezda najveću prednost stekla u momentima kada je na parketu igrala bez klasičnih plejmejkera i centra, sa Fajeom i Simanićem na mjestima pod obručem, te Dobrićem, Davidovcem i Riversom na spoljnim pozicijama.

U timu Budućnosti nema igrača vrijednih pomena, najefikasniji je bio Noris Kol sa 9 poena, koliko je imao i na poluvremenu, Edvin Džekson i Dejvid Vilijams su dodali po 7, a Nemanja Gordić je upisao svega pet poena.