Plej-ofa šampionata Srbije

Zvezda bolja od Partizana

  • 25.04.2019. 22:22

Fudbaleri Crvene zvezde slavili su u 160. "vječitom" derbiju protiv Partizana (2:1) u meču trećeg kola plej-ofa šampionata Srbije.

Ovim trijumfom Crvena zvezda je napravila možda i odlučujući korak ka odbrani titule, jer je Radničkom pobjegla na šest bodova prednosti, zahvaljujući remiju u Nišu, u drugom derbiju kola gdje je Čukarički izjednačio u posljednjim trenucima meča (2:2). S druge strane Čukariški je remijem u Nišu preuzeo treću poziciju, a Partizan je "skliznuo" na poziciju niže sa bodom manje od ekipe s Banovog brda.

Već u prvom minutu velika prilika za Zvezdu, Filip Stojković je šutirao iz dobre pozicije, ali njegov prezimenjak na golu Partizana, Vladimir odlično je reagovao, otklonivši opasnost po svoj gol.

U 13. minutu uzvratio je Pantić, ušao sa lijeve strane u šesnaesterac, ali loše je šutirao, pa je na semaforu ostalo početnih 0:0.

Prvih pola časa igre proteklo je u rastrzanoj i bezidejnoj igri oba tima, gotovo bez prave prilike, ali uzbuđenja je bilo na tribinama, jer su obje navijačke grupe imale svoj šou. Prvo su "Grobari" napravili bakljadu, a nedugo zatim i "Delije" su im uzvratile, razbivši koliko - toliko letargiju na terenu.

U 36. minutu pokušao je i Pavkov, ali bez uspjeha, udarac zavgršava preko gola. Koliko (ni)je bilo tečne igre govori i podatak da je prvo poluvrijeme završeno čak sa 27 prekršaja.

Drugo poluvrijeme krenulo je šansom "crno - bijelih". Urošević je dobio upotrebljivu loptu od saigrača, pokušao je oštro da centrira u šesnaesterac Zvezde, ali je Borjan otklonio opasnost pravovremenom intervencijom.

U 54. minutu još jedna prilika za Partizan, i to velika! Nikolić je krenuo sam prema Borjanu, odlučio se za udarac, ali lopta završava preko gola.

U 60. minutu kazneni udarac za Zvezdu, Ben je umakao pažnji Simanovića, koji ga je spriječio da ugura loptu u praznu mrežu. Ben je bio i siguran realizator najstrože kazne, iako je Stojković pročitao stranu, udarac je bio jak i precizan, pa su "crveno-bijeli" stigli do prednosti.

Pokušao je Partizan uzvatatiti, ali prilika Ivanovića otišla je u nepovrat. Iz dobre pozicije šutirao je u 75. minutu jako, ali visoko preko gola.

I, onda novi prodor po desnoj strani "crveno-bijelih", dobar centaršut, a Vukanović sa penaltika pogađa za 2:0 i ovjeru tri boda aktuelnog šampiona Srbije.

Partizan do počasnog pogotka stiže u 90. minutu, takođe iz kaznenog udarca, pogodio je Rikardo, a prethodno je Marin na nedozvoljen način zaustavio Zdjelara.

Pokušao je Partizan u četiri minuta sudijske nadoknade da dođe do izjednačenja, ali nije bilo vremena, niti osmišljeni akcija, i na kraju zanimljivog, ali igrom ne kvalitetnoig derbija, Crvena zvezda - Partizan 2:1. 

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана