Premijer liga BiH

ŽRK Borac sa četvrtog mjesta dočekuje šampiona

  • 03.12.2019. 19:53

Dva kola prije kraja jesenjeg dijela sezone rukometašice Borca zauzimaju četvrto mjesto na premijerligaškoj tabeli. U subotu im u goste dolazi aktuelni šampion ekipa Gruda. Hercegovke posljednjih nekoliko godina dominiraju rukometnim terenima u BiH. Trener banjalučanki Rade Unčanin svjestan je da se šampionu ne prijeti, ali će uvjerava, ekipa dati sve od sebe da pruži dostojan otpor.

"Da pružimo maksimalan otpor. Ako se ukaže I promil šanse ići ćemo na pobjedu. Ali treba biti realan da su Grude ne samo sada već poslednjih šest godina najbolja ekipa u BiH I neće biti lako. Međutim sport je zato i lijep i interesantan, jer ne pobijeđuju uvijek favoriti", kaže trener "osica" Rade Unčanin. 

U ovom momentu Grude i Izviđač se izdvajaju kao favoriti u prvenstvu, ali je Borac u dosadašnjem dijelu takmičenja pokazao da može svima da parira. Nikome olako nismo prepustili bodove, kažu u Borcu, ali ih jedan poraz malo više boli.

"Naši rezultati su bili korektni, međutim ostaje žal za porazom od Goražda u banjaluci. To bi bilo, bez obzira na ova poslednja dva kola protiv Gruda i Mire u Prijedoru, da zadržimo to četvrto mjesto", dodaje Unčanin. 

Na početku povratničke sezone u društvo najboljih, u Borcu su kao cilj postavili sredinu tabele. Iako ima još dosta da se igra, ne kriju zadovoljstvo što već sada mogu da kažu da zacrtano ostvaruju. A kako na terenu, tako i van njega pokušavaju da budu primjer ostalim klubovima. Tako svojim sportskim rivalima na domaćim utakmicama dijele lopte. Krivac za to je direktor kluba Darko Savić, koji ne krije zadovoljstvo zbog odjeka koji je ova akcija doživjela. 

"Mislim da sam započeo jedan proces gdje je potrebno malo više uvažavanja među klubovima i solidarnosti. Danas je nekome teško, sutra ćemo možda mi biti u toj situaciji. Drago mi je da je imalo pozitivan odjek i da se preslikalo na mnogim terenima", smatra direktor kluba Darko Savić.

Rukometašice Borca, zbog zauzetosti dvorane Borik,  posljednju domaću utakmicu u prvom dijelu sezone odigraće u subotu u Čelincu. Iako im okolnosti ne idu na ruku, nadaju se da će uz punu dvoranu pružiti dostojan otpor protivniku.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.