ŽRK Borac: Predstavljena pojačanja, cilj - napad na titulu

  • 05.08.2020. 20:24

Rukometašice Borca u novu sezonu ulaze sa visokim ambicijama. O tome dovoljno govore i pojačanja koja su danas predstavljena. 

Dres Borca zadužile su prvi strijalac lige protekle sezone i bivša rukometašica Mire iz Prijedora Anđela Stojanović, golman BH šampiona Gruda Darjana Vukliš i Ivana Sikimić koja je prethode sezone nosila dres Krivaje. Ne kriju da se u Banjaluci osjećaju kao kod kuće, a da su, zbog duge pauze izazvane korona virusom, jedva dočekale da osjete parket. 

Svjesne su da ih čekaju teške pripreme ukoliko žele da budu spremne za ostvarenje cilja. 

-Cilj nam je titula, iskreno zbog toga sam i došla ovdje. Smatram da ekipa posjeduje kvalitet i vjerujem u ovu ekipu i klub. Neće biti lako, toga smo već sada svjesni, ali na nama je da radimo i opravdamo na terenu ono što se od nas očekuje, poručuje Anđela Stojanović. 

-Naš cilj je sami vrh i mi ćemo dati sve od sebe da to i ostvarimo. Na nama je da treniramo i da se dokažemo na terenu, kaže Darjana Vukliš. 

-Mislim da ćemo biti jedna mala porodica koja će dati svoj maksimum da ostvari svoj cilj. Zahvaljujući Upravi kluba imamo sve uslove koji su nam potrebni za dobar rad i trening, dodaje Ivana Sikimić. 

Ako ove godine uspijemo da ostvarimo zacrtano, moj cilj je da probamo da zaigramo u Regionalnoj ligi ali i da igramo evropske utakmice, kaže direktor kluba Darko Savić. Tako bi, dodaje, privukli i veći broj sponzora, a poručuje da u ovu sezonu ulaze kao potpuno finansijski stabilan klub. Osim prve ekipe koja će nastupati u Premiejr ligi BiH i ove sezone banjalučanke će se sa drugim timom takmičiti u Prvoj ligi Republike Srpske. Ne kriju u klubu da su im i tu ambicije najviše, ali prevashodni cilj je stvaranje sopstvenog igračkog kadra. 

- Može se napraviti neka kratkoročna priča, ali dugoročna uvijek mora biti dovoljan priliv domaćih igrača, koji su stasali u klubu. I ove godine mislim da smo jedini ženski klub koji ima i u Premijer ligi i Prvoj ligi timove koji ciljaju najviši plasman, kao i sve uzraste u omladinskim kategorijama Republike Srpske, kaže direktor kluba Darko Savić. 

Trener Rade Unčanin zadovoljan je pojačanjaima, ali bi kaže, dovođenjem desnog beka popunili roster na svim pozicijama. Kompletne pripreme osice će odraditi u banjaluci, a u planu je i odigravanje nekoliko kontrolnih utakmica. 

- Ovih prvih dvadesetak dana akcenat će biti na fizičkoj pripremi, naročito na jutarnjim treninzima. Naveče ćemo više pažnje posvetiti igri sa loptom, da piokušamo da se uigravamo. Zaista su se djevojke poželjele. Ova četiri treninga bilo je baš milina biti na treningu. Rade kao da su već gudo u trenažnom procesu. Postoji želja i htjenje i kod njh, ne krije zadovoljstvo trener banjalučanki Rade Unčanin. 

Nova sezona u Premijer ligi BiH za rukometašice trebalo bi da počne krajem septembra, ukoliko epidemiološka sitzuacija bude dozvoljavala.  Sedam dana pred start takmičenja biće odigran završni turnir ovogodišnjeg Kupa Republike Srpske, čiji bi domaćin trebalo da bude ŽRK Borac.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)