Kup BiH

ŽRK Borac: Plasman na završni turnir Kupa bio bi veliki uspjeh

  • 22.02.2020. 20:20

Pred rukometašicam Borca veliki je izazov. Revnaš utakmica četvrtfinala kupa BiH protiv ekipe Hadžića, a trijumf donosi plasman na završni turnir Kupa. Iako je prvi meč završen minimalnom pobjedom banjalučanki, "osice" poručuju da se neće predati.

"Očekivanja su ista kao u Hadžićima, da se borimo od prve do poslednje minute. Neće biti lako, kao što nije bilo ni u prvoj utakmici, a bolji neka pobijedi. Pozivam sve naše sugrađane i ljubitelje rukometa da dođu sutra da nas podrže, jer nama to puno znači", poručila je mlada rukometašica Borca, Jovana Novaković. 

Utakmica se igra u SD Borik u 20 časova. Rukometašice Borca do sada su šest puta osvajale trofej namijenjen pobjedniku Kupa Bih, a poslednji 2013. godine. Sam plasman među četiri ekipe bio bi veliki uspjeh, kažu u Borcu, ali i dodatni motiv da nastave da još bolje rade, kako bi u budućnosti bile još konkurentije ostalim timovima. 

"Sama pomisao da je Borac opet među prve četiri ekipe u BiH je veliki uspjeh. Vratili smo se prošle godine u Premijer ligu, a samim tim što su Hadžići trenutno četvrti na tabeli daje nam još veći moti da sutra odigramo kako treba i da pobijedimo", kaže Jovana.

Dobre igre "osica" nisu prošle nezapaženo pa su Jovana i još tri njene saigračice dobile poziv u juniorsku reprezentaciju BiH. Okupljanje je u pondjeljak, a na djevojkama je da se dokažu selektoru i izbore mjesto u timu, koji će krajem marta put Kolumbije na kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.