"Evroliga dva"

Zoran Slavnić tim menadžera KKI "Vrbas"

  • 07.03.2019. 18:05

Proslavljeni srpski košarkaš Zoran Moka Slavić pozvao je danas ljubitelje košarke u Banjaluci da u što većem broju dođu u sportsku dvoranu "Borik" i podrže Košarkaški klub invalida "Vrbas" u "Evroligi dva", te dodao da očekuje da će ovaj klub trijumfovati u tom takmičenju.

KKI "Vrbas" će 8. i 9. marta biti domaćin "Evrolige dva" na kojem će nastupiti i timovi iz Turske, Francuske, Izraela i Holandije, čiji je promoter Slavnić. 

"Moja misija će se nastaviti kako bih promovisao nešto što vrijedi jer košarkaši u kolicima ne traže milostinju već ono što im pripada po uspjehu, a svi znaju da je posljednjih nekoliko godina najveći sportski brend Banjaluke upravo KKI `Vrbas`", rekao je Slavnić, koji je danas u Banjaluci promovisan u tim menadžera KKI "Vrbas". 

On je novinarima rekao da se nada će to shvatiti i šira društvena zajednica, te dodao da je počastvovan ovim imenovanjem. Slavnić je rekao da razmišlja da pređe da živi u Banjaluku i da pomogne ovom klubu i da svoj doprinos u njegovom radu i razvoju. 

Predsjednik KKI "Vrbas" Marinko Umičević rekao je da velika čast da imaju ovakvog čovjeka na klupi. 

Umičević je zahvalio predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović i gradonačelniku Banjaluke Igoru Radojičiću koji su, kako je naglasio, izdvojili određena sredstva za organizaciju ovog značajnog takmičenja za Banjaluku i Srpsku. 

Govoreći o Slavniću, potpredsjednik organizacionog odbora "Evro lige dva" Nebojša Kuštrinović izrazio je nadu da će "Banjaluka imati sluha da udomi ovog srpskog, eksjugoslovenskog i svjetskog velikana".