Zoran Deket: Ljubić zaslužuje prvoligaški status

  • 26.05.2020. 18:55

Proširenje Prve lige Republike Srpske sa 10 na 16 klubova otvorilo je vrata prnjavorskom Ljubiću da zaigra u najvišem rangu fubala Srpske. Prvi čovjek kluba Zoran Deket kaže da nisu imali dilemu, kada je stigao poziv FS Srpske da se izjasne da li žele da igraju.  Iako su u prnjavorskom klubu bez razmišljanja rekli DA, konačna odluka biće na Izvršnom odboru FS RS koji treba da prihvati prijedloge imenovane Komisije za reorganizaciju i proširenje lige. 

- Raduje nas činjenica da nam je stigao poziv od FS RS. Ono što je jako bitno i što bih želio da na pomene je da je Ljubić završio sezonu na četvrtom mjestu, u trenutku kada je ona prekinuta. Takođe i prošle godine smo bili četvrti na tabeli, plasirali smo se u polufinale Kupa Republike Srpske. Ove godine u osminufinala Kupa BiH, gdje smo bili jedini drugoligaš.Tako da smatram s te strane da Ljubić apsolutno ima pravo da očekuje da bude u ligi 16, kaže predsjednik Ljubića Zoran Deket. 

Iz FS RS poručuju da to što su poslali pozivnice pojedinim klubovima, nije nikakava garancija da će isti i “upasti” u odabrano društvo, te da će svi, koji bi da zaigraju u Prvoj ligi, morati da ispune određene uslove. Rok za prijavu klubova istekao je juče u podne. 

- Ukoliko ne dobijemo adekvatne aplikacije, ukoliko klubovi ne budu ispunjavali slove, možda se vratimo na Ligu 14, što je možda, po ocjeni sportske javnosti unutar Republike Srpske i objektivnije. Međutim, naš stav je da svim centrima damo još jednu šansu. Moram istaći da nije dovoljno samo imati ime kluba, imati tradiciju. Moraju da se ispune određeni sulovi, uslovi licenciranja za klubove Prve lige, ali isto tako i propozicije takmičenja Prve fudbalske lige Republike Srpske, izjavio je Milorad Lale, predsjednik Komisije za reorganizaciju i proširenje lige.   

Iz prnjavorskog kluba ne kriju da su do prije tri godine bili u velikim problemima, ali je aktuelno klupsko rukovodstvo, uz pomoć lokalne zajednice  uspjelo da Ljubić postavi na stabilne noge. Danas mogu da se pohvale, za svoj rang stabilnim  finansijama, dobrim uslovima za rad i razvijenom omladinskom školom, pa bi status prvoligaša, kaže Deket, bio kruna do sada obavljenog posla. 

- Bilo je teško, bilo je neizvjesno, račun je bio blokiran. U klubu je bilo tridesetak dječaka koji su trenirali fudbal, a sada kada imamo 150 moramo se svi složiti da je to ogroman napredak. Takođe, infrastruktura nije bila ni za treniranje, uslovi nisi bili onakvi kakve zaslužuje jedan drugoligaš u tom momentu. Smatram da je napravljen izuzetan pomak. Ono što ja smatram, i u odnosu na tradiciju je da FK Ljubić mora  biti prvoligaš, dodaje Deket. 

Proširenjem, liga bi postala zanimljivija i neizvjesnija, a šansu za afirmaciju bi dobilo više mladih igrača, smatra Deket. Komisija za reorganizaciju i proširenje lige FS RS zasjedaće u  subotu, kada će i razmotriti pristigle prijave klubova.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.