Novak ispisao istoriju

"Zlatni masters" za Novaka Đokovića

  • 20.08.2018. 06:47

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, ispisao je istoriju u Sinsinatiju, pošto je osvajanjem titule postao vlasnik svih devet Mastersa iz serije 1000.

Đoković je u velikom finalu Sinsinatija savladao Rodžera Federera u dva seta – 6:4, 6:4. Ovo je bio njihov 46 duel i Novak sada vodi sa 24-22.

Novak je prvi igrač u istoriji koji je uspeo da dođe do Golden Mastersa, odnosno došao je do uspjeha koji niko nije uspeo da ostvari od kada je ATP 1990. godine uspostavio važeći sistem.

Srpski igrač odlično je otvorio meč i već u prvom gemu zapretio je na servis Švajcarca. Đoković nije uspeo da iskoristi dve brejk lopte, međutim videlo se da je ušao veoma koncentrisan u ovo finale. 

Novak je lagano dobio svoj prvi gem, a onda su u narednim obojica čuvali servise. Ključni momenat desio se u sedmom gemu kada je nekada najbolji igrač na planeti napravio brejk.

Đoković je izgledao kao neprobojni zid i svojom prepoznatljivom igrom uspeo je da oduzme servis gem Švajcarcu. Novak je potom lako potvrdio brejk za 5:3. 

Federer nije dopustio našem teniseru da mu oduzme ponovo servis i sigurnom igrom smanjio je na 5:4. U gemu kojem je servirao za prvi set Đoković je pokazao neustrašivost i odličnom igrom poveo sa 1-0. 

Drugi set srpski teniser nije dobro krenuo, pošto je Švajcarac odmah napravio brejk i poveo sa 2:0. Ipak, Novak je odmah eksprseno uzvratio i smanjio na 2:1. Đoković je potom izjednačio, a onda ponovo sedmom gemu napravio brejk. 

Novak je sigurno držao servis i na kraju došao do pobjede nad Federerom i nevjerovatnog podviga.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.