Sugrađani ponosni na Brankicu

Zlatna odbojkašica uzor mladim Brčacima

  • 25.10.2018. 19:38

Brankica je stigla u Brčko. A Bračci su je dočekali na Trgu mladih. Posebno su joj se obradovali najmađi sugrađani. Sa nestrpljenjem su čekali da se sa njom fotografišu, jer kažu ona im je uzor. 

"Ja nju obožavam. Zbog nje treniram i odbojku. Htjela bih da idem njenim stopama," rekla je Sofija Jović. "Sviđa mi se kao sportista. Ona je super sportista, što se tiče odbojke i svega toga," kaže Mladen. 

Na trgu su je dočekale i njene bivše klupske kolegice iz Jedinstva. Ponosne su kažu na njen uspjeh, a sreću zbog njenog svjetskog zlata nije krio ni bivši trener.

"Preponosni smo. Ja sam prije nekoliko dana, kada je to zlato stavila oko vrata, poslala joj poruku da je ona ponos svih građana Brčko distrikta, BiH, Republike Srpske, Srbije," rekla je bivša odbojkašica Jedinstva, Dijana Vasić.

„Među hiljade koje su kod mene trenirale Brankica je došla dobra. Četiri godine sam joj bio prvi trener i nakon četiri godine, kad je igrala kao kadetkinja. Drago mi je što je uspjela," kaže bivši trener Mihajlovićeve, Drago Davidović.

Brankica je za svoje sugrađane donijela i poklone. Obradovala ih je sa nekoliko potpisanih lopti. Poklona je bilo i za nju, a jedan je stigao i od grada. 

"Moram priznati da je drugačije nego taj doček u Beogradu, jer zaista ovo je moj grad, moje mjesto, gdje sam odrasla, i najveće mi je zadovoljstvo kada mogu da proslavim uz svoje Brčake," istakla je Brankica.

"Ja mogu da uputim jedno veliko hvala Brankici, koja nas je obradovala sa svjetskim zlatom. Ja moram podsjetiti da je Brankica u Brčko prošle godine donijela evropsko zlato. I kao što je tada rekla, vidjećemo se i ovo nije poslednji put. Ona je svoje obećanje ispunila," rekao je gradonačelnik Brčkog Siniša Milić.

Svečanom dočeku Brankice Mihajlović na Trgu mladih prethodio je onaj u kabinetu gradonačlenika, koji je i organizator ovog događaja.