Trener FK Radnik

Žižović: Radnik u Evropi, vrlo moguće

  • 22.10.2019. 19:42

Fudbalski klub "Radnik" iz Bijeljine u sjajnoj je formi. Ispadanje iz Evrope nije ih poremetilo da u Premijer ligi BiH započnu takmičenje bolje nego prethodnih sezona. Dobri rezultati doveli su Bjeljince u gornji dio tabele pa su ponovo na sebi svojstven način, skromno i bez velikih riječi, ostavili favorite da im gledaju u leđa.

"Pokušaćemo skupiti što više bodova do zimske pauze, pa cemo vidjeti. Ukoliko to bude dobro, onako kako  se mi zaista nadamo, onda je sve moguće. Možda možemo očekivati ove sezone da Radnik ponovo gledamo na Evropskoj sceni. Nadamo se da ćemo bar što se tiče tog pripremnog dijela izvući maksimum iz ove ekipe s obzirom da je nekoliko igrača kasnilo sa pripremama, još uvijek nisu uhvatili formu i kad je uhvate onda se još muče sa nekim povredama. Tako da, prave igre, ja se nadam, ako ostanemo na okupu svi, možemo očekivati na proljeće", izjavio je Mladen Žižović, šef stručnog štaba Bijeljinaca.

Timskom i disciplinovanom igrom Radnik je nastavio da na leđa baca ekipe koje su po budžetu i individualnom kvalitetu igrača ispred njih. Kontinuitet u radu doveo je do toga da ekipa u svakoj utakmici izbaci novog pojedinca, a u dosadašnjem toku sezone iskočio je Maksimović sa šest golova. Naravno, ovaj tim ne može da se zamisli bez kapitena Đurića, koji i sa 38 godina pokazuje kakav je majstor. 

"Iskreno, nismo očekivali, kakav nam je start bio, mnogi su nas otpisali. Međutim, vezali smo u zadnjih sedam kola šest pobjeda, ili osam kola, sedam pobjeda. Tako da, sada smo na tom trećem mjestu, lijepo je gore na vrhu, tako da nastavljamo u istom ritmu, pa vidjećemo, dokle doguramo", poručio je Ivan Šubert, vezista FK Radnik.

"Ja sam još novi ovdje, još se polako upoznajem sa svim, ali za sada vidim, momčad je dobra i prije nego što sam ja došao, ima dobre rezultate i nadam se da ćemo tako i nastaviti. Kakve su vam neke ambicije za dalje? Svi nekako gledamo da uđemo u tih prvih četiri za Evropu, ali idemo utakmicu po utakmicu, pa ćemo vidjeti dokle ćemo stići", smatra Vilim Posinković, krilni napadač "plavih".

Već u subotu fudbalere Radnika očekuje novi izazov, jer u Bijeljinu stiže Široki Brijeg. Ekipa koja je projektovana da svake sezone igra Evropu, moraće da igra preko granica mogućnosti kako bi se izborila za dobar rezultat protiv Žižovićevih pulena. 

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)