Dejvis kup

Zimonjić: Prvi cilj je proći grupu

  • 16.11.2019. 20:04

Teniska reprezentacija Srbije imaće u ponedjeljak početak u novom format Dejvis kupa. Selektor Nenad Zimonjić očekuje težak posao u borbi za četvrtfinale.

Srbija se nalazi u grupi sa Japanom i Francuskom, a samo pobjednik grupe ide dalje, dok drugoplasirana ekipa čeka rasplet u ostalim grupama.

"Imamo izuzetno tešku grupu. Japan, da je nastupio i Nišikori bio bi mnogo teži protivnik, ali ne treba ih potcijeniti, imaju igrače koji mogu da iznenade i dobar dubl. Činjenica da samo jedna reprezentacija ide dalje i dvije najbolje drugoplasirane iz svih grupa otežava posao. Nadam se da ćemo uspjeti da prođemo grupu, a poslije i nije toliko bitno protiv koga ćemo igrati", rekao je Nenad Zimonjić za Teniski savez Srbije.

Srbija u srijedu igra sa Japanom, a u četvrtak se sastaje sa Francuskom.

"Važno je da svi igrači budu na raspolaganju, da budu zdravi, da budu sveži koliko je to moguće jer nas očekuje takmičenje svakog dana, nećemo imati pauze, tako da nijedan igrač neće biti u mogućnosti da se odmara", istakao je Zimonjić.

Format Dejvis kupa promijenjen je nakon sto godina.

"Jeste da traje kraće, bićemo u situaciji, ako pobeđujemo, da ćemo igrati svaki dan što je izuzetno teško, a opet prvo je iskustvo, treba dati šansu, možda će biti navijača iz svih zemalja i da će se stvoriti dobra atmosfera. Vrijeme će pokazati, na nama je, kao i na igračima, da se pripremimo najbolje što možemo da se upoznamo sa novim formatom i da se nadamo da će biti slična atmosfera kao što je bila kad igramo kod kuće", rekao je Zimonjić i istakao da nema favorite i da je dobro da će selekcije igrati u najjačim sastavima.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином