Ziljkić pred utakmicu sa Portugalcima: Ne plašimo se Rio Avea

  • 16.09.2020. 11:57

Fudbaleri Borca sutra od 20 časova igraju protiv portugalskog Rio Avea utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Gosti su favoriti na Gradskom stadionu u Banjaluci, ali napadač domaćih Almedin Ziljkić smatra da njegova ekipa nema čega da se plaši.

"Igramo kod kuće, mi smo Borac, imamo dobru ekipu. Prošao sam ovdje sve od Prve lige do Evrope, znam koliko smo kvalitetni. Vjerujem u nas. Da li treba da se na našem terenu plašimo Rio Avea? Izaći ćemo sutra i napasti protivnika", rekao je Ziljkić.

Trener Vlado Jagodić izuzetno poštuje rivala koji nije u takmičarskoj formi. Portugalci su odigrali tri pripremne utakmice, a njihov trener Mario Silva govorio je da su šanse polovične.

"Napravili su mnogo promjena tokom ljeta, doveli su mnogo igrača. Kvalitetni su, predstavljaju miks Brazilaca i Portugalaca. To što su bili peti u svom prvenstvu sve govori. Izgubili su samo dvije utakmice u gostima tako da znaju kako da igraju na strani. U ova tri pripremna meča, igrali su u različitim sistemima. Mi smo se dobro spremili za njih i neće biti iznenađenja. Tu smo da ispišemo istoriju", rekao je Jagodić.

Trener Borca potvrdio je da sutra neće igrati bekovi Aleksandar Subić i Siniša Dujaković pa će doći do promjene u posljednjoj lini. Banjalučani su sinoć na treningu imali podršku svojih navijača budući da zbog trenutnih mjera neće biti gledalaca na utakmici. Fudbaleri Rio Avea treniraće večeras na Gradskom stadionu.