Zeljković o odlascima: Mešetari vršljaju klubom, želimo da zaštitimo Borac

  • 15.02.2020. 19:35

"Željeli smo da raščistimo situaciju oko kluba gdje se pojavljuju razni mešetari. Mladim igračima ponuđeni su ugovori prema kojima sav novac od prodaje ide Borcu“, rekao je predsjednik Borca Vico Zeljković povodom slučaja "omladinci“.

Raskid ugovora sa dvojicom mladih fudbalera Borca, Vladimirom Arsićem i Nikolom Turanjaninom digao je mnogo prašine u fudbalskoj javnosti jer se radi o talentima koji su u skorijoj vrijeme viđeni kao ozbiljni članovi prve ekipe.

Sam Turanjanin u razgovoru za MONDO rekao je da nije želio da napusti Borac i da je to odluka kluba, te potvrdio da je bilo ponuda menadžerskih agencija na koje nije pristao.

"Nemam racionalno objašnjenje zašto idem, to je pitanje za upravu“, poručio je mladi fudbaler, a MONDO je tim povodom razgovarao sa predsjednikom kluba Vicom Zeljkovićem, koji je istakao da je klub htio da zadrži sve mlade igrače, ali da sa pomenutom dvojicom nije postignut dogovor.

"Nakon priprema dogovor u klubu je bio da sa mladim igračima na koje smo računali produžimo ugovore.  Međutim, nismo mogli da se dogovorimo sa Arsićem i Turanjaninom i postojeći ugovori s njima su raskinuti.  Arsiću želim sreću u karijeru, nadam se da će svoje snove ostvariti negdje drugdje, a mi imamo dobru trening kompenzaciju ako on uspije da napravi karijeru, što bismo voljeli“, rekao je Zeljković.

Prvi čovjek Borca potom se osvrnuo na problem menadžerskih agencija i istakao da uprava želi da zaštiti interes kluba, prvenstveno kada je u pitanju novac od prodaje koji pripada Borcu.

"Turanjanin je imao potpisan ugovor sa određenom menadžerskom agencijom, a mi ne dozvoljavamo da razne agencije i mešetari plivaju oko kluba i kada god se neko pojavi da potpisuju ugovore, dižu ih u nebesa, utiču na njih da oni ne mogu da budu fokusirani. Željeli smo da to sve raščistimo i igračima koji imaju takvu vrstu menadžerske saradnje ponudili smo novi ugovor sa Borcem gdje bi u slučaju prodaje sav novac pripao klubu. Takvima koji su imali menadžerske ugovore ponudili smo ugovor sa agencijama sa kojima radi klub, ostali koji nemaju  potpisali su ugovor sa klubom normalno i tu nema ništa sporno“, rekao je Zeljković.

Arsić i Turanjanin dobili čiste papire

"Nije tačno da smo sabotirali bilo koga kako ne bi mogli da igraju. Obojica su dobili papire u prelaznom roku i slobodni su igrači da traže drugi klub", rekao je Zeljković

"Menadžeri koji vršljaju po klubu ništa nam ne donose, već samo gledaju svoj interes, ali mi ćemo štititi interes kluba. Ne znam zašto i ko je proglasio ovu dvojicu za najveće talente, jer ima tu još njih, Kujundžić i Milojević su produžili, tu ima još njih... Nadamo se da će uspjeti u karijeri, a kada to bude sav novac od prodaje pripašće Borcu“, dodao je on.

Predsjednik Borca ocijenio je da je ovo i jedna vrsta podmetanja kako bi se narušila atmosfera pred nastavak odlične sezone za crveno-plave.

„Dugo nije ništa loše bilo, sve je stabilno i redovno, pa se sada pokušava da unese nemir pred nastavak sezone.“, poručio je on.

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?