Predsjednik Borca

Zeljković: FK Borac je postao stabilan klub

  • 20.11.2019. 19:45

U FK Borac, kraj godine dočekuju sa puno optimizma, zadovoljni urađenim, na i van terena. Prvi čovjek kluba, Vico Zeljković, ne krije, da su na Gradskom stadionu imali pune ruke posla kako bi stvorili tim kadra da se, po samom povratku u premijerligaško društvo, umiješa u borbu za vrh tabele.

Bilo je, kaže Zeljković, i loših, ali i daleko više dobrih poteza koje smo povukli u minulom periodu, a posebno ga raduje što je svojevrsni "sizifov posao" u klubu, skoro, pa okončan. 

"Bitno je da dugovanja koja su nam ostala ne mogu da utiču na poslovanje i likvidnost kluba, kao i na isplatu mjesečnih obaveza koje imamo, kao i da ne mogu dovesti u klub u neke situacije iz prošlosti. Mogu da kažem da smo riješili više od 90 odsto klupskih dugovanja iz prošlosti. Ostalo nam je još nekoliko dobavljača za koje znamo", istakao je Vico Zeljković, predsjednik FK Borac.

Uz finansijsku stabilaziciju, u fudbalskom klubu Borac uveliko kuju planove i kako bi poboljšali klupsku infrastrukturu. Kažu, da je prioritet pokrivanje istočne tribine koja bi u dogledno vrijeme bila nalik onoj zapadnoj, a ne kriju da im je cilj i da uskoro riješe problem sa južnom stranom stadiona. Jedna od stavki je i zamjena travnate površine glavnog terena, a krupan zalogaj biće i privođenju kraju projekta izgradnje hale za trening, pored pomoćnog terena, od koje bi klub imao višestruku korist.

"Dobili smo svu potrebnu papirologiju, lokacijske uslove, dok je građevinska dozvola u izradi. Sada tražimo način za finansiranje kako bi krenuli u izgradnju objekta koji će sigurno olakšati rad omladinske škole. Sem toga, tako bi obezbijedili i nove prihode u klupsku kasu. U hali za trening, pored terena za fudbal, postojaće i oko 1600 kvadratnih metara poslovnog prostora koje će klub dati u rentiranje i na taj način povećati prihode", naglasio je Vico Zeljković, predsjednik FK Borac.

Zeljković se zahvalio svima koji su pomogli klub na bilo koji način u minulom periodu. Od povjerioca koji su prihvatili dogovor za izmirenje dugovanja, preko republičkih i gradskih vlasti koje su, ne krije predsjednik Borca, finansijski pomogle klubu, pa do navijača koji su fudbalere Borca, učinili najgledanijim u premijerligaškom društvu. Najavio je i dolazak velikih sponzora u klub, sve sa jednim ciljem-da Borac dogodine, konačno i zvanično zavrijedi epitet "evropski". 

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.