Turnir u Banjaluci

Željezničar sport tim ponovo okupio klubove iz regiona

  • 03.03.2019. 20:03

Ponovo je banjalučki Željezničar sport tim organizovao veoma kvalitetan turnir za mlađe kategorije koji je okupio gotovo sve najbolje timove iz regiona. Crvena zvezda, Vojvodina i Dinamo Zagreb postali su stalni gosti domaćina turnira, a iz svega bi se mogla izroditi i konkretnija saradnja.

"Imamo otvoren poziv Crvene zvezde da uspostavimo saradnju na višem nivou. Godinama imamo sjajne odnose sa Vojvodinom, ljudi prepoznaju da se ovdje dobro radi. Idemo kod njih u goste, oni dolaze kod nas. Sada je tu i Dinamo, tako da se razvijamo," rekao je direktor mlađih kategorija Željezničar sport tima Radomir Popović. 

Odražana su dva turnira, za godišta 2004. i 2006. U obje generacije nastupilo je po 12 ekipa, uglavnom iz regiona. Akteri nose odlične utiske iz Banjaluke.

"Turnir je super, protivnici su dobri, a i organizacija je visokom nivou," rekao je Nemanja Đurišić iz Crvene zvezde.

Njegov saigrač Mihajlo Vasilić nije prvi put u Banjaluci.

"Bio sam ovdje i prošle godine. Tada smo igrali protiv Borca. Grad je lijep i volim da dođem. Uživam u Banjaluci, a i ovaj turnir je stvarno jak pa se igra i dobar fudbal," kaže Vasilić.. 

Isto mišljenje imaju i njihovi vršnjaci iz Vojvodine.

"Lijepo je. Došli smo da osvojimo turnir iako su rivali veoma nezgodni," izjavio je Savo Prodanović. 

Da iver ne pada daleko od klade pokazuje i Lazar Jovanović. Mladi fudbaler Vojvodine je sin bivšeg srpskog reprezentativca Milana Jovanovića. Kaže, da će nadmašiti oca. Takođe, igra lijevom nogom i na poziciji lijevog krila, pa je jasno ko su mu uzori.

"Najviše volim Lionela Mesija, a od naših, Milana Laneta Jovanovića," rekao je Lazar Jovanović.

Ove godine na Željin turnir stigao je i Slovan iz Ljubljane. Omladince ovog kluba vodi bivši fudbaler Borca Marinko Mačkić.

"U Slovenije se veoma organizovano radi sa mlađim kategorijama. Imamo dobre uslove, dobro se radi i slovenački fudbal ima budućnost," potvrdio je Mačkić.

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок