Pobjeda protiv Švajcarske

Zelenović odveo Srbiju na Evropsko prvenstvo!

  • 17.06.2019. 07:02

Rukometna reprezentacija Srbije pobjedom protiv selekcije Švajcarske 32:31 (13:14) u posljednjem kolu grupe 2 oisgurala je plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Srbija kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe ide na kontinentalno prvenstvo, na kome će učestvovati svih šest selekcija iz nekadašnje Jugoslavije.

Domaći tim imao je pet golova viška (29:24), koliko im je bilo neophodno za drugo mesto u grupi i siguran plasman na EP, ali kada se činilo da je utakmica prelomljena, uslijedio je veliki pad u igri Srbije.

Švajcarci su serijom 5:0 izjednačili na 29:29, gosti su čak i poveli 31:30, ali posljednjim atomom snage srpski tim je preokrenuo i golom Nemanje Zelenovića 21 sekund prije kraja poveo 32:31. Gosti, koji su takođe vizirali pasoš za Evropsko prvenstvo, nisu iskoristili posljednji napad i veliko slavlje u novosadskom Spensu moglo je da počne.

Švajcarska je u većem dijelu prvog poluvremena imala prednost, ne više od dva gola, ali je Srbija u finišu preokrenula i na odmor otišla sa 19:17.

Peruničićev tim je kontrolisao rezultat i u nastavku, a u dva navrata je imao i kapitalnih pet golova prednosti. Ipak, rasterećeni gosti iskoristili su pad u igri Orlova, čak i poveli, međutim, srski igrači su uspjeli da se izbore sa ogromnim pritiskom i osiguraju mjesto na prvenstvu Evrope.

Najefikasniji u domaćoj ekipi bili su Bogdan Radivojević sa 8 golova, Nikola Crnoglavac i Lazar Kukić sa po 6, dok je Stefan Vujić dodao 3. U poraženom timu Andre Šmid i Sedri Tinovski su zabilježili po 6.

Završni turnir igra se u od 9. do 26. januara sljedeće godine u Norveškoj, Austriji i Švedskoj.

Тагови: