Japan

Zbog visokih temperatura preispituju odluku o održavanju Olimpijskih igara

  • 20.07.2018. 09:44

 Opasni toplotni talas koji je ove sedmice zahvatio Japan naveo je mnoge stanovnike Tokija da se zapitaju da li je bila mudra odluka da se Olimpijske igre u ovom gradu 2020. godine zakažu za jul i avgust.

Spasioci su juče u Tokiju odgovorili na više od 3.000 poziva, čime je nadmašen rekord od 2.900 pozova tokom prethodnog dana. U bolnice je prebačeno 317 osoba. 

Olimpijske igre biće održane od 24. jula do 9. avgusta, kada tempereatura u centru grada može da premaši 35 stepeni Celzijusovih. 

U prijavi Tokija za domaćina Olimpijskih igara 2020. godine pisalo je: "Prijatni vremenski uslovi u ovo doba godine biće idealni za atletičare. Svako ko je proveo ljeto u Tokiju zna da to nije nužno slučaj, prenio je AFP. 

Stručnjaci su upozorili da je rizik od toplotnog udara u Tokiju porastao u prethodnim godinama i da će veliko takmičenje biti održano u uslovima pod kojima sportske aktivnosti u normalnim okolnostima treba da budu obustavljene. 

"Ako će ovako biti tokom Olimpijskih igara, onda će to biti opasno", rekao je kancelarijski radnik u Tokiju Akira Nišino. 

Devet ljudi umrlo je juče u Japanu od posljedica visoke temperature, koja je u centralnom dijelu zemlje dostigla 40,7 stepeni Celzijusovih.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.