Mladi talenti

Završen Igokein kamp u Banji Vrućici

  • 07.07.2019. 19:28

Kroz ovogodišnji Igokein kamp u Banji Vrućici prošlo je 60 mladih košarkaša koji su imali priliku da uče od trenera aleksandrovačkog kluba. Najbolji klub iz BiH ponovo je okupio talentovanu djecu koja se na ovaj način socijalizuju, ali i upoznaju sa profesionalnim načinom života. 

Među mladim košarkašima izdvojio se Nikola Savić iz Višegrada koji je proglašen za najkorisnijeg igrača. 

"Naučio sam mnogo stvari koje će mi trebati u životu, a i koje će mi trebati u karijeri košarkaškoj", kaže Nikola Savić.

Osim mladih košarkaških nada iz Srpske, na „Igokein“ kamp u potrazi za tehnikama i znanjem, stigli su i košarkaši iz zemalja regiona, ali i Italije i Čilea. Kažu iz Srpske će u svoje zemlje bogatiji za novo iskustvo i prijateljstva.

"Treniramo jako svaki dan, slušamo trenere. Prvi put sam ovdje u Evropi i drugačija je košarka nego kod nas u Čileu. Slušamo, radimo jako svaki dan", kaže Pedro Pablo Moriera iz Čilea.

"Dosta toga sam naučio, napravio sam mnogo novih prijatelja. To je najbitnije što sam došao, da se družim i naučim mnogo dobrih stvari", kaže Igor Prtljaga iz Srbije.

Kamp je okupio košarkaše uzrasta od 8 do 17 godina. Trenirali su dva puta dnevno, a vremena je bilo za druženje i slobodne aktivnosti u sklopu zdravstveno turističkog centra. 

"To je vid druženja, socijalizacija, upoznavanje sa drugim nacijama, sa drugih kontineata. Prije svega to. Za 7-8 dana boravka ovdje može da se nauče neki košarkaški elementi. Sigurno se neće naučiti igrati košarka, ali da se zavoli više, da se opredjele djeca da se daju više na taj način košarkaškom radu", kaže Darko Trkulja.

"Mi smo se potrudili da naše stečeno iskustvo u košarci prenesemo na njih. Da ukažemo na neke njihove mane, naravno i vrline, ali više mane koje treba da isprave kada se vrate u svoje klubove", kaže Boris Jokanović.

Ovo je četvrta godina kako Košarkaški klub „Igokea“ organizuje kamp u „Banji Vrućici“. Kažu, upravo na tom mjestu imaju idealne uslove za kvalitetan rad sa mlađim kategorijama i popularizaciju košarke. Tradiciju će nastaviti i u narednim godinama oplemenjujući mlade igrače.

Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина