Partizan na Uniks bez navijača

Zatvorene sve sportske hale u Srbiji zbog virusa korona

  • 11.03.2020. 13:06

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da će ubuduće zbog opasnosti od širenja korona virusa biti zatvoreni za javnost sve sporski događaji u zemlji koji se igraju na zatvorenom.

On je rekao da će se sve utakmice u zatvorenom igrati bez publike, dok fudbalske mogu sa publikom, ali da je jedino važno da se peru ruke, te pozvao narod na jedinstvo, solidarnost i da ne sluša "lažne proroke", nego stručna lica.

Ovo znači da će Partizan svoj meč Evropkupa protiv Uniksa igrati bez publike, kao i da će Zvezda mečeve u završnici Evrolige igrati bez navijača, a to će najvjerovatnije biti i sa posljednjim kolom ABA lige i plej-ofom.

Partizan će protiv Uniksa igrati četvrtfinale Evrokupa 17. marta od 20.30, sada je već izvjesno, pred praznim tribinama Arene.

Vučić je, nakon sastanka sa zdravstvenim stručnjacima, rekao da će jedna od mjera biti i pojačana kontrola na svim graničnim prelazima, dok će neki privremeni granični prelazi biti zatvoreni.

"Ukoliko bude potrebne odluka o zatvaranju škola, ona će biti kasnije doneta pred Vaskrs katolički i pravoslavni, kada budu dolazili ljudi sa Zapada. Molićemo da to ne čine. Oni koji organizuju svadbe i krštenja treba da se drže preporuka", rekao je Vučić.

On je dodao da će Srbija zamoliti ljude iz Italije, Švajcarske i NJemačke da dolaze u Srbiju u što manjem broju, da sačekaju mjesec dana.

"Gledaćemo da kontrolišemo i preduzmemo pune mere zaštite za sve Turke koji prolaze kroz Srbiju za vreme praznika", rekao je Vučić.

Vučić je pozvao građane da obavezno saopšte ako su imali kontakte sa ljudima sa sjevera Italije

On je naveo da se još ne zna precizno kako se prenosi ova bolest, za koju je rekao da će imati teške ekonomske posljedice, od kojih neke države neće moći da se oporave ni za deset godina.

Predsjednik Srbije je najavio da će tražiti dodatne savjete od Kine o tome kako se izborila sa ovim virusom i da vjeruje da će imati veliku podršku od njih.

On je rekao da je Srbija obezbijedila respiratore, više nego dovoljno u slučaju i drastičnog povećanja broja oboljelih, te istakao da je u poređenju sa najrazvijenijim evorpskim zemljama Srbija na veoma dobar način drži stvari pod kontrolom i da neće biti puno nastradalih.

"Uspećemo da ovo prođemo mnogo bolje nego ekonomski uspešnije zemlje EU... U ovom trenutku imamo više stotina slobodnih respiratora", rekao je Vučić, te dodao da je Svjetska zdravstvena orgnaizacija pripremila za Srbiju 10.000 jednookratnih maski, 10.000 jednokratnih rukavica, jednokranti hmantila, zaštitnih naočara.

Vučić je rekao da do sada pod nadzorom 265 putnika, dok je juče uvedena kućna izolacija za 29 putnika koji su stigli na niški aerodrom, a uvedena je i pripravnost za manje granične prelaze kao na primjer prema BiH.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)