Banjaluka

Zasjao teren u parku “Mladen Stojanović”

  • 02.07.2020. 09:52

Novi teniski teren u parku “Mladen Stojanović” biće završen u predviđenom roku i pored činjenice da je otkazan nastup Novaka Đokovića u sklopu “Adrija tura”.

Banjaluka je trebalo da bude posljednja stanica turnira planiranog za 3. i 4. jul koji je organizovao najbolji teniser svijeta, ali sve je prekinuto jer se Đoković zarazio virusom korona pa je trenutno u izolaciji kao i još nekoliko učesnika koji su zajedno sa njima igrali u Zadru na drugom turniru serije.

Bez obzira na to, Teniski savez Republike Srpske privodi kraju građevinske radove na novom terenu, koji je nastao spajanjem nekadašnjih terena dva i tri Teniskog kluba Mladost. Reflektori su postavljeni i pušteni u upotrebu, a prema ranijim najavama, svjetlost koju emituju ima više od 2000 luksa, što je standard ATP masters turnira.

Ujedno, pri kraju je postavljanje stolica i novi stadion moći će da primi hiljadu gledalaca, mada postoji mogućnost da za mečeve velikana kapacitet bude proširen na četiri i po hiljade mjesta postavljanjem montažnih tribina. Šljaka na terenu se valja, izvlače se linije, svlačionice samo što nisu spremne, a vrlo brzo biće okončani i radovi oko terena u vezi sa pristupom tribinama, kao i ograda.

Takođe, VIP loža je gotovo spremna i radnici već polako u nju unose namještaj, a biće sređena po svjetskim standardima. Vrijednost radova procijenjena je na 900.000 maraka, a fotografije novog stadiona, pored kojeg se fotografišu mnogobrojni posjetioci parka “Mladen Stojanović”, svjedoče da će on izgledati evropski, tako da će Banjaluka i Republika Srpska imati odličnu infrastrukturu za razvoj tenisa, kao i organizaciju egzibicionih mečeva velikih teniskih imena, dok će i čelendžer “Srpska open” biti osvježen novim terenom koji će mu dodatno popraviti ionako odličnu reputaciju na ATP turu.

Za sada nije poznato kome će pripasti čast da odigra prvi meč na novom stadionu, ali će sve biti mnogo jasnije nakon sjednice Organizacionog odbora koja je na rasporedu sutra.