Legenda se vraća košarci 

Žarko Paspalj ambasador ABA lige

  • 20.09.2018. 19:45

Proslavljeni srpski košarkaš Žarko Paspalj prvi je ambasador ABA lige. Ne krije zadovoljstvo što će se opet vratiti u košarku, koja mu je, kako kaže, velika ljubav i više od sporta. Pokušaću da svojim znanjem i iskustvom pomognem ABA ligi koliko budem mogao, rekao je Paspalj. 

"Ovo je jedna stvar gdje mogu da pokušam da provučem da budem ono što sam ja, da podijelim iskustvo sa mladim i starijim igračima i da pratim napredak koji nadam se je tu. Ova liga je dobra liga i može da bude bolja", rekao je ambasador ABA lige.
  
Da bi liga bila bolja svaki tim mora da ima viziju, kaže ambasador regionalnog takmičenja. Svaki tim mora da ima i strategiju razvoja mladih igrača, a ne krije i da mu se ne sviđa što timovi svake godine mijenjaju veliki broj stranaca. 

"Ni meni se posebno ne sviđa, svake godine novi stranci, svake godine ulaganje para na stvari koje brzo prolaze. Osnovni cilj svakog kluba bi trebalo da bude da postavi svoje škole košarke i da iz njih uzmi sve što valja i da se i možda vratimo u vrijeme kada smo proizvodili mnogo igrača i talenata", dodaje Paspalj.

Svoj talenat su danas pokazali i najmlađi banjalučani koji su u parku Petar Kočić odigrali basket sa mladim košarkašima Partizana i Mornara, Urošem Trifunovićem i Marinom Mornarom. Sve je sa strane posmatrao jedan od nekad najboljih igrača crno-bijelih Dušan Kecman. Loptu kaže ostavlja “aktivnim” igračima, jer se on pod obručima već dokazao. Sada su na redu mlade snage. 

"Trudićemo se da u svakoj prilici pružimo minute mladim igračima, koji to zasluže na treningu. Koliko, zavisi od njih i njihovog predanog rada, toliko će minuta zaslužiti. Orjentisali smo se na dovođenje mladih i perspektivnih igrača koji će kroz predan i stručan rad kroz koju godinu biti nosioci igre Partizana", rekao je Kecman.

U drugom četvrtfinalu u 20 časova i 30 minuta večeras igraju Igokea i Budućnost, nakon čega na našem programu možete da pratite emisiju posvećenu Superkupu ABA lige. 

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм