Amerikanci ljuti na svoje zvijezde

"Zapamtićemo ko je trebalo da ide u rat, a nije se pojavio"

  • 13.09.2019. 10:18

Direktor američke košarkaške reprezentacije Džeri Kolanđelo se oglasio poslije lošeg rezultata nacionalne selekcije SAD na Svjetskom kupu.

Selektor Greg Popovič je imao velike probleme pri sastavljanju tima zbog brojnih otkaza velikih zvijezda.

Na kraju će SAD igrati za sedmo mjesto, protiv reprezentacije Poljske.

"Mogu samo da kažem, to ne može da pomogne, ali zapamtićemo i zabilježiti ko je trebalo da ide u rat i ko se nije pojavio. Čvrsto vjerujem da čovjek može da radi samo sa kartama koje ima u rukama. Uradili smo sve što smo mogli, a uspjeli smo da dobijemo vjernost mnogih igrača", naveo je Kolanđelo.

U američkoj javnosti se Svjetski kup ne doživljava kao "važno takmičenje", dok je to slučaj sa Olimpijskim igrama, a sljedeće su 2020. godine u Tokiju.

"Moraćemo da imamo saradnju sa timovima, agentima, moraćemo i da imamo lične razgovore sa igračima kako bismo potvrdili da postoji posvećenost nacionalnom timu. Imam nervozu, ali zbog toga što očekujem da vidim koliko igrača će se u kratkom roku javiti da kaže da žele da igraju", dodao je Kolanđelo.

On je istakao da će u sastavljanju tima veliku ulogu imati i odluka koga stručni štab neće željeti u nacionalnom timu.

"Možda i više nego pitanje koga bismo željeli", zaključio je Kolanđelo.

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.