Naredni NBA superstar

Zajon Vilijamson debitovao u velikom stilu

  • 08.10.2019. 19:45

Zajon Vilijamson je “naredna velika stvar” koja bi trebala da zadesi NBA ligu, a prvi pik sa ovogodišnjeg drafta upisao je prve minute za svoj Nju Orleans. Debitovao je u velikom stilu, raznovrsnom partijom uz nekoliko efektnih zakucavanja vodio je saigrače do pobjede nad Atlantom rezultatom 133-109.

Vilijamson je ubacio 16 poena, a košgeterskom učinku dodao je sedam skokova i po tri asistencije i ukradene lopte.

"Bilo je zabavno. Ovo je moja prva utakmica u NBA ligi, iako nije zvanična, raduje me što sam krenuo sa pobjedom. Osjetio sa mda se igra dosta snažnije. Postoji više načina za postizajne poena i to su mi prvi utisci. Spreman sam da odgovorim na sve izazove", rekao je Vilijamson.

Zajon je odlučio da se put NBA lige otisne nakon samo jedne godine provedene na koledžu, a već godinama o njemu se priča kao budućoj najvećoj zvijezdi lige. Svjestan je i Villijamson velikih očekivanja javnosti, ali kako kaže spreman je da podnese taj teret.

"Znam da ovo više nije srednja škola ili koledž i znam da moram da budem svakim danom sve jači i sve bolji. Spreman sam da radim na tome. Trener ima puno povjerenje u mene i mislim da ću kako sezona bude odmicala biti sve bolji", dodao je Zajon.

Fizičke predispozicije idu na ruku ovom 19-godišnjaku koji je sa 130 kilograma raspoređenih na dva metra visine bio nerješiva enigma svojim rivalima na srednjoškolskom i koledž nivou.

Ipak, u NBA ligi očekuju ga igrači sličnih atletskih sposobnosti, a Predrag Stojaković, operativac Sakramento Kingsa, smatra da je za Vilijamsona najvažnije da bezbolno prođe kroz period adaptacije na najviši nivo košarke.

"Zavisi od njega koliko će se brzo adaptirati na stil košarke u NBA i na bolje atlete i košarkaše. Sve govori da on ima taj talenat i da će taj korak ka NBA biti dobar", rekao je Stojaković.

Za razliku od Zajona Vilijamsona koji je na velika vrata ušao u NBA ligu, dolazak srpskog košarkaša Alena Smailagića u redove Golden Stejta za mnoge je bio veliko iznenađenje. 

Dobrim partijama tokom ljetne lige Smajlagić se izborio za svoje mjesto u rosteru akutelnih vicešampiona, ali mu je buduće planove omela povreda skočnog zgloba zbog koje će da propusti početak nove NBA sezone, koju ćete uz dvije utakmice sedmično u direktnim prenosima, moći da pratite i na programu ATV-a.
 

Тагови: