Vladan Milojević

Za ovo se živi, Pavkov zasluženo junak

23:53, 06.11.2018.
Izvor: Tanjug
Thumbnail
Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević istorijsku pobjedu protiv Liverpula u Ligi šampiona 2:0 posvetio je navijačima, Beogradu i Srbiji.

"Za ovo se igra, za ovo se živi, ovo je za našu zemlju, grad, zvezdaše u regionu. Mislim da smo stvarno odigrali kvalitetnu utakmici. Znali smo protiv kakvig rivala igramo i bez obzira na pobedu siguran sam da će se Liverpul boriti za titulu", rekao je Milojević na konferenciji za medije.

On je dodao da su momci taktički dobro parirali, uz mali pad u nastavku, ali je to poslije izmjena Jirgena Klopa možda bilo i očekivano.

"U tim trenuckma ličilo je na utakmicu u Liverpulu, ali odigrali su momci srcem i ostvarili veliku pobedu, prvu za našu zemlju u Ligi šampiona. Uživaćemo večeras, a sutra se okrećemo narednim obavezama".

Prema njegovim riječima ova pobjeda mu je de fakto najveća u karijeri, ali da ne gleda tako i da bi volio da bude većih.

"Svaka pobeda je draga. Teška nam je grupa, tri fenomnalna protivnika, ovo je za nas veliko iskustvo, imam jednog ili dvojicu igrača koji su igrali LŠ. Velika je razlika u odnosu na Ligu Evrope. Ali, ovo je prvi korak da vratimo Zvezdu tamo gde zaslužuje da bude. Mnogo nam ovo znači, da učimo i napredujemo", rekao je Milojević.

Na pitanje gdje u istoriji može da se smjesti ova pobjeda rekao je:

"Teško pitanje za mene, istorija ima problem sa dalekovidošću. Videćemo kad prođe neko vreme gde će biti smeštena u istoriji".

Milojević po običaju nije htio da izdvaja pojedince, ali je ipak prokomentarisao učinak dvostrukog strijelca Milana Pavkova i Dušana Jovančića.

"Drago mi je zbog Milana. Igrač je koji vredno radi, pokazao je kako se ponaša pravi sportista. Lično znam, otkriću vam jednom tajnu. Ali, Bog uvek da ono što zaslužujete i vrati se pošten rad. Isto važi i za Jovancića, njih dvojica su najtiše došli, ali ništa nije slučajno", zaključio je Milojević.