Tetovaža Momčila Đujića

Vranješ: Vojvoda ostaje na mojoj ruci, dok je ruka na meni.

  • 01.12.2018. 13:32

Tetovaža vojvode Momčila Đujića ostaje na mojoj ruci dok je ruka na meni, poručuje fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Ognjen Vranješ (29). Bošnjaci već danima prijete da će ubiti Vranješovu ženu, dvogodišnju ćerku i njega jer je istetovirao lik četničkog vojvode Momčila Đujića.

Tu nije bio kraj, jer ga je osudio Fudbalski savez BiH, smatrajući tetovažu veličanjem fašizma. Dok se čeka i reakcija selektora Bosne Roberta Prosinečkog, Vranješ je odlučio da se oglasi.

Da li bi bilo bitno šta nosim na svom tijelu da sam konobar ili prodavac paprika na pijaci, da igram treću ligu BiH, da nisam Ognjen Vranješ? Sjećate li se košarkaša Milana Gurovića i zabrane nastupa u Zagrebu zbog tetovaže još jednog istorijskog velikana Draže Mihailovića? Tražili su da bude pokrivena, što Gurović nije ni pomislio da uradi. Tako i vojvoda ostaje na mojoj ruci, dok je ruka na meni, a ja vam nisam kriv i ne mogu vam pomoći ako vas zanima moj privatni život - jasno poručuje Banjalučanin.

Gnijev bivšeg fudbalera Crvene zvezde, čiji je član bio od 2009. do 2011, nije se ovdje zaustavio već se dotakao i podjela u okviru Bosne i Hercegovine.

"Nisam ja taj koji je kriv što je BiH sastavljena od dva entiteta. Niti sam ja kriv što na toj teritoriji imamo tri vjere i tri nacije, što su narodi zavađeni i žive u siromaštvu, pa je prag tolerancije odavno ispod nule. Svi vi kojima smeta tetovaža Momčila Đujića imate problem sa sobom" smatra Vranješ.

Fudbaler iz Banjaluke se potom osvrnuo i na istoriju, kao i na to šta za njega predstavlja vojvoda Đujić.

"Vojvoda Đujić je, prije svega, bio svešteno lice. Kad je moj narod stradao, on se suprotstavio. Za mene i čitav srpski narod vojvoda Đujić je heroj i simbol otpora prema neprijatelju i niko mi ne može uzeti pravo na takav stav. A ja poštujem sve one koji sa svojim tijelom rade šta žele, jer su odgovorni samo sebi i gospodu" kaže Vranješ.

(srbijadanas)

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.