Dan fudbala

Vranješ najbolji fudbaler Srpske

  • 18.02.2020. 16:48

Najbolji fudbaler godine u Republici Srpskoj je kapiten Borca Stojan Vranješ. Ovu nagradu Vranješ je dobio na manifestaciji Dan fudbala koju zajedno organizuju Fudbalski savez Republike Srpske i Sportski žurnal.

Vranješ je zahvaljujući sjajnim igrama dobio laskavo priznanje. Ove sezone je lider Borca, tima koji se nalazi na diobi druge pozicije u Premijer ligi BiH. Vranješ je sa 11 golova treći strijelac prvenstva iza Sulejmana Krpića i Voje Ubiparipa pa je jasno zašto mu je pripala nagrada koja nosi ime čuvenog fudbalera Borca Velimira Sombolca.

- Bez saigrača i svih zaposlenih u mom Borcu ne bih bio ovdje. Hvala porodici, uvijek mi je bila podrška i u lijepim i u ružnim trenucima – rekao je Vranješ.

Za najboljeg trenera (nagrada ''Ilija Miljuš) izabran je strateg Banjalučana Branislav Krunić, a nagrada za najboljeg mladog igrača koja nosi ime tragično preminulog Srđana Kačara, otišla je u ruke fudbalera Radnika Vladimira Bradonjića. Njemu su priznanje uručili roditelji pokojnog Srđana koji je nosio dres Borca i Partizana.

Posebno priznanjae, nagrada za fudbalsko stvaralaštvo i izuzetna dostignuća ''Miljan Miljanić'' dobio je legendarni stručnjak Bora Milutinović kao i Fudbalski savez Srbije koji je obilježio vijek postojanja. Milutnović je sa pet svjetskih reprezentacija nastupio na Mundijalu i kao takav je jedinstven u fudbalskom svijetu.

Putuj i piši, tako mi je rekao Miljan kada sam bio igrač. Kada me pitaju da objasnim svoje rezultate, kažem im da ne umijem. Ja sam iz Bajine Bašte, Drina je voda, Tara je vazduh, a vatra je naš mentalitet. Za 25 godina postojanja Partizana dobio sam srebrnu plaketu, a moj brat Miloš zlatnu. Pitao sam ih zašto i ja nisam dobio zlatnu, odgovorili su mi, Boro znaš li ko si ti? Ti si Bora, a Miloš je Miloš – ispričao je Milutinović.

Nagradu u ime Fudbalskog saveza Srbije primio je predsjednik Slaviša Kokeza,

- Imamo dobre odnose, želja nam je da što više klubova iz Srpske igra Premijer ligu. Volio bih da uskoro stigne titula u Banjaluku – rekao je Kokeza.

Ambasador fudbala postao je Mladen Krstajić, a fudbalski radnik godine je Milorad Subić iz Dervente, dok je Milorad Lale dobio nagradu za životno djelo koja nosi ime pokojnog predsjednika FSRS Milana Jelića.

Fudbalerka godine je Sofija Krajšumović iz FK Radnik, dok je najbolji igrač malog fudbala Dejan Pavlović iz banjalučkog Policajca.

U Banjaluci su takođe uručene i Zlante plakete FSRS koje su dobili generalni direktor Crvene zvezede Zvezdan Terzić, predskednik Partizana Milorad Vučelić kao i prvi čovjek Vojvodine Vojislav Gajić.

Osim njih plaketu je dobio i Darko Milunović kao prvi čovjek Rudara iz Prijedora i bivši trener Borca Zoran Smileski.

Hvala vam što ste me se sjetili – rekao je Smileski.

Posebnu zahvalnicu za podršku sportu dobio je gradonačelnik Igor Radojičić, a priznanje za humanitarni rad u fudbalu otišlo je u ruke doktora Vlade Đajića.