Prosinečki donio odluku

Vranješ izbačen iz fudbalske reprezentacije BiH

17:06, 19.02.2019.
Thumbnail
Ognjena Vranješa neću više pozivati, rekao je Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije BiH za Anadoliju.

"Sam je sebe diskvalifikovao iz reprezentacije. Reprezentativac se mora dokazivati na terenu i van njega. Žao mi je, ali tako je. I Savez je reagovao i osudio njegove postupke prije izvjesnog vremena. Vranješ je ušao u sukob s navijačima, tetovaža, afere... Ne, to tako ne ide. Svi moramo biti u službi reprezentacije i države, podređeni cilju, plasmanu na Evropsko prvenstvo. Nikakvi ni najmanji problemi u i oko ekipe nam ne trebaju", istakao je Prosinečki, dodavši:

"Istina, imaćemo problema zbog toga. Vranješ je igrao veoma dobro u proteklom periodu i moraćemo tražiti rješenje na poziciji desnog beka. Nadam se da ćemo uspjeti što prije naći adekvatnu zamjenu na toj poziciji, tj. da će igrači koji bi mogli konkurisati na toj poziciji biti u takmičarskoj formi".

Vranješ je već nekoliko godina na udaru najvatrenijih navijača reprezentacije BiH, popularnih BH Fanaticosa, a kap koja je prelila čašu bila je nedavna afera sa Jelenom Karleušom.

Podsjećanja radi, ranije je Vranješ došao na metu navijača zbog tetoviranja granica Republike Srpske, ali i vojvode Momčila Đujića nakon čega se oglasio i Fudbalski savez BiH koji je osudio taj njegov čin.

Vranješ je za reprezentaciju BiH debitovao 2010. godine, a ukupno je nastupio 39 puta.