NBA liga

Voriorsi savladali Roketse, na korak do finala Zapada VIDEO

  • 09.05.2019. 11:13

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa pobijedili su Hjuston Roketse na domaćem parketu rezultatom 104:99 i došli na korak od finala Zapada.

Ovo je bila prva pobjeda Voriorsa poslije dve vezana trijumfa Roketsa, pa je aktuelni šampion poveo sa 3-2 u seriji polufinala Zapada NBA plej-ofa.

Voriorsi su krenuli furiozno u želji da sačuvaju prednost domaćeg terena, pa su poslije prve četvrtine imali dvocifrenu prednost (31:17).

Njihova prednost rasla je u drugoj četvrtini i u jednom trenutku iznosila i 20 poena, ali je Hjuston uspio da se u potpunosti vrati u meč u trećem kvartalu, prenosi B92.

Utakmicu je obilježila i povreda najboljeg igrača domaćih Kevina Durenta, koji je krajem treće dionice povredio desnu nogu. Težina njegove povrede još nije poznata.

Roketsi su Durentovu povredu "iskoristili" i čak došli i do vođstva početkom četvrte četvrtine. Voriorsi su, ipak, rezultatski plus vratili na svoju stranu i uspjeli da dođu do pobjede, bez veće drame.

Klej Tompson bio je najefikasniji u ekipi iz Ouklenda sa 27 poena, a pratili su ga Stef Kari sa 25 poena (9/23 iz igre) i Durent sa 22. Drejmond Grin je bio nadomak tripl-dabla sa osam poena, 12 skokova i 11 asistencija.

Džejms Harden je još jedanput bio najefikasniji igrač Hjustona i meč je završio sa 31 poenom (10/16) i osam asistencija. Erik Gordon je postigao 19, Pi Džej Taker 13, a Iman Šampert i Kris Pol po 11 poena.

Serija se sada seli u Teksas, gdje će Hjuston u šestom meču polufinala Zapada dočekati Golden Stejt u subotu od 4 sata poslije ponoći.
 

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?