Odigran 159. derbi

"Vječiti" podijelili bodove VIDEO

  • 02.03.2019. 20:07

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali su neriješeno (1:1) u okviru 24. kola Јelen Super lige Srbije, pa je prednost "crveno-bijelih" u odnosu na rivala iz Humske ostala i dalje velikih 15 bodova.

Iako su prije meča bili veliki favoriti, izabranici trenera Vladana Milojevića nisu to opravdali na terenu "Marakane", pa Partizan zasluženo nosi bod u obližnju Humsku, čak je čini se bio bliži i osvajanju sva tri. 

Rezultat potpuno identičan kao i jesenas na stadionu "Partizana", a i scenario na terenu, Partizan je vodio, Zvezda izjednačila. Na neki način vraćena je i drama u šampionat Srbije, jer sada Zvezda nad prvim pratiocem Radničkim iz Niša ima prednost od sedam bodova, dok Partizan zaostaje 15, ali uskoro bi ta prednost mogla da se i prepolovi, kada krene drugi dio šampionata, pa nema sumnje da nas očekuje velika neizvjesnost do kraja sezone. 

Sjajnu taktiku posložio je starteg "crno-bijelih" Zoran Mirković, i to mu se isplatilo u 37. minutu, kada je lošu rakciju odbrane Zvezde iskoristio Nikolić i matirao Borjana za veliko slavlje na Јužnoj tribini.

A, krenulo je i te kako žustro, varnice su sijevale na terenu, bilo je i sudijskih grešaka, a jedna velika viđena je u 23. minutu kada je Benu poništen pogodak zbog nedozvoljene pozicije, koje ispostaviće se na kraju, nije bilo.

I u prvom, ali i u drugom poluvremenu Marko Marin stavljao je na muku odbranu Partizana, ali u dva navrata fantastično je intervenisao Stojković. 

Izjednačenje se dogodilo u 73. minutu, a vrlo precizan udarac Milana Pavkova, kada se lopta odbila od stative završila je iza leđa čuvara mreže "crno-bijelih" za 1:1. 

Bilo je veoma burno i na samom terenu, u dva navrata vidjeli smo "prave okršaje", sijevale su pesnice. Prvo u 25, minutu u centru pažnje našli su se Marin i Zdjelar, a u samom finišu meča glavni akteri bili su Nikolić i Stojković. Sudija Grujić sve je umirivao "javnim" opomenama, ali za ovakve stvari u međunarodnim utakmicama ide se direktno u svlačionicu. 

Kako god bilo, i ovaj 159. "vječiti" derbi opravdao je očekivanja, jer na terenu, ali i van njega bilo je svega. 

 

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    ''Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)