Trka Beograd-Banjaluka

Vipert pobjednik druge etape

  • 19.04.2019. 19:55

Vozač EvoPro rejsing tima iz Irske Voulter Vipert pobjednik je druge etape na 13. biciklističkoj trci "Beograd - Banjaluka" koja je vožena od Vlasenice do Brčkog.

Ovo je druga pobjeda irskog tima pošto je u prvoj etapi slavio Aron Gejt, koji će nositi žutu majicu i na trećoj etapi trke. Biciklisti EvoProa ponovo su odradili odličan timski posao, a Holanđanin u timu sa Ostrva uspio je da se izdvoji u finišu i trijumfuje ispred Nijemca Patrika Halera, te Poljaka Pavela Frančeka. 

Biciklisti su na ovom putu prošli i kroz Zvornik gdje ih je dočekao i aplauzom pozdravio predsjednik Vlade Republike Srpske - Radovan Višković. Naglasio je da je trka Beograd -Banjaluka značajno povezivanje Republike Srpske i Srbije. 

"Vlada Republike Srpske je podržala ovu trku, to će raditi i narednih godina, jer ovo je samo povezivanje dva naroda i ja mislim da je to jedan dobar događaj i sa jedne i sa druge strane Drine", istakao je Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.

Direktor trke Beograd - Banjaluka Vladimir Kuvalja zahvalio se gradonačelniku Zvornika, Vladi i predsjednici Republike Srpske na ukazanoj podršci. Nezaobilazna ruta u prvoj i drugoj etapi bio je grad Zvornik što je od izuzetnog značaja, smatra gradonačelnik Zoran Stevanović.

"I danas je Zvornik pokazao da je grad mladih i grad sporta i ovo je jedna od prilika da se za naš grad čuje izvan granica našeg regiona. Podržali smo ovu manifestaciju, činićemo to i u buduće i ovo je samo jedan u nizu događaja gdje mi pokazujemo da želimo biti dio jedne šire regije nego što je sam Birač", naglasio je Zoran Stevanović, gradonačelnik Zvornika.

Tradicionalna trka ove godine ima četiri etape. Nakon druge, karavan će iz Bijeljine sutra krenuti ka Tesliću, dok će, četvrta, poslednja etapa, biti vožena u nedelju, od Prnjavora do Banjaluke. 

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)